23.02.2011. / 15:42

Autor: Nacional.hr

Ne očajavajte: 4 savjeta kako pronaći novi posao

S obzirom da nije vrijeme za biranje, za početak prihvatite posao koji i nije u skladu s vašim obrazovanjem i sposobnostima. Niti u jednom trenutku nemojte posumnjati da će se ukazati bolja prilika

Gotovo 340 tisuća ljudi u Hrvatskoj složiti će se s tvrdnjom da je jedna od najgorih situacija u životu kada vam poslodavac priopći da ste dobili otkaz.

Sama pomisao da iz mjeseca u mjesec trebate izmisliti novac kojim ćete platiti kredit za stan, auto, dovodi do ludila.

Kako što bezbolnije preživjeti takvu situaciju i krenuti u potragu za novim poslom, saznajte u sljedećih nekoliko redaka!

1. Družite se
Ovo je idealna prilika da se napokon javite prijateljima i članovima obitelji koje niste vidjeli godinama. Možda vam upravo oni mogu pomoći u ovakvoj situaciji. Nakon toga prestaje očajavanje i potraga za novim radnim mjestom.

2. Napišite životopis
Ukoliko se unatoč svemu niste nadali ovakvoj situaciji, pretpostavljamo da nemate životopis u arhivi stoga se bacite na posao.

3. Pripremite se za razgovor
Sve kvalitete koje ste naveli u životopisu morate prezentirati uživo. Prije razgovora svakako ga pročitajte kako bi na najbolji mogući način objasnili navedene podatke.

4. Prihvatite bilo koji posao
S obzirom da nije vrijeme za biranje, za početak prihvatite posao koji i nije u skladu s vašim obrazovanjem i sposobnostima. Niti u jednom trenutku nemojte posumnjati da će se ukazati bolja prilika.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 23.02.11. 22:27

http://www.gricni.com/najsmrtonosniji-poslovi
Bombaši samoubojice nisu uključeni!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika