24.02.2011. / 10:05

Autor: Nacional.hr

Samsung unapređuje koncept „Smarter Life“ u Europi

Samsungovi novi proizvodi i tehnologije od televizora, digitalnih fotoaparata i kamera, pametnih mobilnih uređaja do IT rješenja i bijele tehnike obilježili su strategiju za 2011.

Pammi Mudhar predstavlja novi Samsung Galaxy TabPammi Mudhar predstavlja novi Samsung Galaxy TabKao dio svoje proslave "Pametnijeg života" (Smarter Life), europsko vodstvo kompanije Samsung predstavilo je na trećem godišnjem "Samsung European Forumu" u galeriji Műcsarnok u Budimpešti strategiju kompanije za rast u regiji u 2011. godini, kao i Samsungov portfelj proizvoda za 2011.

Inovacije na pametnim televizorima povezanim s Internetom, nove serije digitalnih fotoaparata i najnovije mobilne tehnologije u kombinaciji s planovima za razvoj Samsungove prisutnosti na regionalnom tržištu na području B2B, prijenosnih računala, pisača i digitalnih prikaza postavljeni su u kontekstu Samsungova ujedinjenog principa - Pametniji život.

Pred mnoštvom predstavnika medija i partnera, Seokpil Kim, glavni izvršni direktor i predsjednik odbora Samsung Electronics Europe objasnio je nositelje koncepta Pametniji život: Pametan dizajn (Smart Design), Pametno iskustvo (Smart Experiences) i Pametno povezivanje (Smart Connections).

Pametan dizajn stvara intuitivan dizajn koji potrošačima povećava funkcionalnost, pametno iskustvo pruža široku raznolikost aplikacija, igara i programa koji se isporučuju na raznovrsnim platformama putem svijetlih i dinamičnih zaslona dok pametno povezivanje omogućuje Samsungovim uređajima međusobno povezivanje, razmjenjivanje sadržaja i unaprijeđeno korisničkog iskustva.

Nadovezujući se na prošlogodišnje rezultate koji ukazuju na ukupne prihode od 135,8 milijardi američkih dolara i dobit od 15,2 milijardi američkih dolara Samsung planira povećati tržišni udjel u kategorijama proizvoda kao što su mobilni uređaji, pisači i netbook-ovi. Samsung je već sad vodeći u Europi na području LCD televizora velikih dijagonala, LCD monitora, Blu-ray playera, sustava kućnih kina i hladnjaka.

„Naša europska strategija osmišljena je kako bi ojačala naše postojeće vodstvo na tržištu i identificirala nove poslovne mogućnosti," rekao je gospodin Kim. „Ove godine, sami sebi postavljamo izazov da postanemo tržišni lideri u svim kategorijama proizvoda, a ti me i ultra-premium i na kraju kultni brend koji ima primat u cijeloj Europi."

Stvaranje budućnosti kućne zabave

Nove 3D naočaleNove 3D naočaleBudući da televizor postaje tehnologija oko koje se vrti život u dnevnom boravku te zabava za potrošače, Samsung želi ojačati i pojednostaviti značajke svojih proizvoda kako bi stvorio povezano, intuitivno TV iskustvo. Samsungov dizajn tankog okvira, vodeće serije LED televizora te dodatna oprema, lakoćom ispunjavaju zadani cilj u 2011. godini.

Samsung je redizajnirao TV zaslon tako što je u svojim vodećim LED televizorima, Samsung D8000 i D7000 LED TV, stanjio okvir na 0,2 inča. Doslovno eliminirajući tradicionalni TV okvir, Samsungov ultra tanki okvir omogućuje potrošačima dodatnu veličinu zaslona, bez povećanja dimenzija uređaja. Osim toga, Samsung serija plazma televizora D8000 nudi Samsung Plazma +1 dizajn te sad površina za gledanje iznosi 51 i 64.

Samsung ima ugrađene Smart TV značajke kako bi se poboljšala zabava potrošača. Smart Hub je jednostavan sustav izbornika koji se koristi za povezivanje, otkrivanje i uživanje u širokom spektru sadržaja. Korisnici mogu jednostavno pretraživati filmove, emisije i video zapise putem online usluga i povezanih uređaja, pregledavati Internet preko svojih televizora i pristupiti raznovrsnim aplikacijama na Samsung Apps, prvom dućanu aplikacija za televizore na svijetu. Sve serije Samsung televizora iznad D5500 LED serije i PDP D6900 nude Smart TV dodatke.

Osim novih linija televizora, Samsung je predstavio i nove 3D naočale koje se mogu prilagoditi dioptriji gledatelja, HD kameru za TV konferencije koju je certificirao Skype, bežični punjač i nekoliko nosača za zid. Tu su i neizostavni Blu-ray playeri i sustavi kućnih kina.

Pametno iskustvo za uzbudljivo fotografiranje

Samsung je predstavio i impresivnu liniju digitalnih fotoaparata, kamera i obitelj izmjenjivih objektiva. SH100 ima podršku za Wi-Fi, SH100 omogućava trenutno učitavanje fotografija na društvene mreže i automatski back-up na računalu. Korisnici se također mogu povezati sa pametnim telefonima na Android operativnom sustavu, koji na taj način postaje daljinskim upravljačem te preglednik za fotoaparat. ST700 ima najveći prednji ekran na tržištu, stražnji zaslon veličine 3 inča osjetljiv na dodir te sadrži niz foto efekata kroz značajke kao što su Smart Filter 2.0 i Magic Frame, što daje raspon različitih foto efekata. Kamera Q10 opremljena je inovativnim Switch Gripom koji omogućuje prilagodbu LCD ekrana prema načinu držanja.

I kamera Q10 i Samsungovi premium fotoaparati donose Pametno iskustvo kroz jednostavnost korištenja, korisničko sučelje temeljeno dodiru koje se naziva Smart Touch 3.0. Ovo sučelje, temeljeno na Samsungovom iskustvu na području mobilnih telefona osjetljivih na dodir, daje korisnicima mogućnost da povlače, klikaju i upravljaju 'app-style' ikonama te lako pregledavaju fotografije.

Širenje horizonta pametnih mobilnih uređaja

Nadovezujući se na prošlotjedna uzbuđenja na Mobile World Congressu u Barceloni, uzvanici Samsung European Forum imali su priliku istražiti novu klasu Samsung pametnih mobilnih uređaja i tableta temeljenih na Androidu iz Galaxy obitelji, snažnoj liniji proizvoda koja primjenjuje Pametniji život na području brzine, zaslona i sadržaja.

Galaxy S II dual-core pametni telefon pokretan Android 2.3 sadrži nevjerojatne značajke u lijepom dizajnu debljine 8,49 mm. Galaxy S II nudi povećanu brzinu preuzimanja podataka uz pomoć Bluetooth ® 3.0 + HS koji povećava brzinu prijenosa osam puta. Smatra se najsnažnijim Samsungovim pametnim telefonom te predstavlja predanost tvrtke za pružanjem jedinstvenog mobilnog iskustva, što je razlog zašto je Samsung odabrao Galaxy S II za pokretanje Samsung Hubs, integriranih popratnih mobilnih aplikacija.

Samsungov Galaxy Tab 10.1 je idealan uređaj za proživljavanje stotine tisuća knjiga, igara i aplikacija koje su dostupne kroz AndroidTM Market. S 10,1 inčnim zaslonom i kristalno čistom rezolucijom, Galaxy Tab 10,1 uključuje dva zvučnika za surround zvuk.

4 nova člana priključit će se Galaxy obitelji u 2011. Svi su već sad dostupni u Rusiji, a na ostalim europskim tržištima biti će dostupni tijekom godine. Radi se o modelima Ace, Fit, Gio i Mini koji svojim različitim značajkama ciljaju na različite dobne skupine od profesionalaca do djece školskog uzrasta.

Napredak u tehnologiji zaslona i informatike

Samsungovo širenje u na područje proizvoda IT rješenja u potpunosti je vidljivo na Europskom forumu. Prijenosnici serije 9 utjelovljuju spoj dizajna s naprednim hardverom za potrošače koji traže iskoristivost i sofisticiranost.

Prijenosnik serije 9 je prvo prijenosno računalo na svijetu koje koristi duralumin za vanjsko kućište. Duralumini, najčešće korišten u zrakoplovstvu, je jak, lagan materijal koji prijenosniku daje aerodinamičan izgled. Serija 9 ima živopisan „SuperBright Plus" zaslon s 400nit osvjetljenjem i reprodukcijom jarkih boja (16 milijuna boja), pružajući korisniku kristalno jasnu kvalitetu slike, istovremeno nudeći nezaboravna multimedijska iskustva. Sa svojom Fast Start tehnologijom i Solid State Drive, prijenosnici serije 9 pokreću se u samo 12 sekundi - 60 posto brže nego hard disk.

Samsungova dva 3D LED monitora - SA750 i SA950 3D -inkorporiraju koncept iznimno tankog dizajna, a 950 također uključuje mogućnost pretvorbe iz 2D u 3D.

Bijela tehnika potaknuti inovacijama

U svijetu digitalnih uređaja za kućanstvo, Pametniji život podržava Samsungova filozofije Pametnije razmišljanje (Smart Thinking) i obveza prema unapređenju tržišta kroz inovacije u tehnologiji te energetska učinkovitost.

Serija G kombiniranih hladnjaka sa zamrzivačom ima povećan unutarnji prostor do 400L kapaciteta kao i najnovije inovacije na području tehnika za optimalno čuvanje hrane i hlađenja. Ekološki prihvatljiv s energetskom učinkovitosti do A+++, koristi Digital Inverter kompresor kao osnovnu tehnologiju i novi pametni eko sustav.

EcobubbleTM je nova perilica za rublje s povećanim kapacitetom, koja može oprati čak 12 kilograma rublja uz očuvanje energije od A+++. Zanimljivo je da ova perilica stvara pjenu kojom pere rublje te tako izbjegava direktan kontakt praška za rublje s tkaninom.

Predanost tvrtke Samsung Electronics kućanskim aparatima u Europi će biti dodatno izražena u 2011. godini predstavljanjem dodatnih novih proizvoda koji su dizajnirani i proizvedeni u Europi za potrebe europskog tržišta.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika