25.02.2011. / 12:46

Autor: Hina

Dva hrvatska muzeja u utrci za Europski muzej godine

Europski muzejski forum, koji djeluje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, predstavit će nagradu u Njemačkom emigracijskom centru u Bremerhavenu, koji je proglašen za europski muzej 2007

Muzej suvremene umjetnostiMuzej suvremene umjetnostiDva hrvatska muzeja, zagrebački Muzej prekinutih veza i Muzej suvremene umjetnosti, nalaze se među 34 kandidata iz 15 zemalja za prestižnu titulu Europskog muzeja godine 2011. koja će biti proglašena 21. svibnja u Njemačkoj, priopćili su Europski muzejski forum i Njemački emigracijski centar u Bremerhavenu.

Europski muzejski forum, koji djeluje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, predstavit će nagradu u Njemačkom emigracijskom centru u Bremerhavenu, koji je proglašen za europski muzej 2007.

Pobjedniku natječaja bit će uručena skulptura "Jaje" britanskog umjetnika Henryja Moora koja će potom sljedećih godinu dana stajati u muzeju-pobjedniku. Uz glavnu, dodjeljuje se i nekoliko posebnih nagrada.

Kandidati za natjecanje mogu biti svi muzeji u zemljama članicama Vijeća Europe, a svečanost proglašenja održava se svake godine u drugoj zemlji članici.

Europski muzejski forum je neprofitna organizacija koja je na čelu tog natjecanja već 34 godine a cilj joj je promovirati kvalitetu europskih muzeja.

Muzeji koji su zainteresirani za ulazak u natjecanje za 2012. mogu podastrijeti svoju kandidature do 15. ožujka, dodaje se u priopćenju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika