Objavljeno u Nacionalu br. 798, 2011-03-01

Autor: Marko Biočina

Mesić: 'Glasnogovornik Vlade Mladen Pavić mora trenutačno podnijeti ostavku'

U subotu navečer Mladen Pavić je za HTV izjavio kako postoje saznanja kako su neke oporbene stranke financirale prosvjednike, a na novinarsko pitanje može li precizirati o kojim se strankama radi nije želio odgovoriti

MLADEN PAVIĆ u subotu je optužio oporbene stranke za organizaciju antivladinih prosvjeda, no
demantirala ga je policijaMLADEN PAVIĆ u subotu je optužio oporbene stranke za organizaciju antivladinih prosvjeda, no demantirala ga je policijaBivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u ekskluzivnoj izjavi za Nacional zatražio je ostavku glasnogovornika Vlade Mladena Pavića zbog njegove izjave da su oporbene stranke financirale prosvjednike koji su se u subotu u centru Zagreba sukobili s policijom: “Situacija je vrlo jasna. Da bi iznio takve optužbe u javnost, glasnogovornik Vlade mora imati čvrste dokaze. S obzirom na to da Pavić takve dokaze nema - jer da ih ima, onda bi ih pokazao - smatram kako je jedino moguće rješenje to da on trenutačno podnese neopozivu ostavku na svoju poziciju u Vladi. Svatko mora snositi odgovornost za svoje izjave, a ponajviše netko tko je glasnogovornik Vlade.”

PODSJETIMO, u subotu navečer Mladen Pavić je za HTV izjavio kako postoje saznanja kako su neke oporbene stranke financirale prosvjednike, a na novinarsko pitanje može li precizirati o kojim se strankama radi nije želio odgovoriti. Ta izjava izazvala je brojne oštre reakcije među oporbenim političarima koji su tvrdili kako se radi o podmetanju za koje ne postoje nikakvi dokazi, a taj je stav potvrdila i glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić koja je izjavila kako policija nema nikakvih saznanja o tome da je netko iz oporbe financirao prosvjede. Ta objava policije vrlo je neugodna za Pavića, s obzirom na to da bi on sad trebao dokazati da je za svoje tvrdnje imao nekakve konkretne dokaze ili barem informacije na temelju kojih je mogao vjerovati da su ti navodi točni.

U PROTIVNOM BI mogao biti suočen s optužbom za klevetu, ali i svjesno i namjerno iznošenje neprovjerenih ili lažnih informacija na račun političkih protivnika. Zbog toga je moguće da i čelnici nekih oporbenih stranaka na kraju podupru Mesićev zahtjev za Pavićevom smjenom. Stjepan Mesić je za Nacional komentirao i braniteljski prosvjed, odnosno optužbe koje su na njegov račun na skupu izgovorili neki od govornika, poput nekadašnjeg zamjenika zapovjednika specijalne policije Željka Sačića: “Čuo sam da je na prosvjedu bilo transparenata na kojima se prozivalo i mene, te tražilo ukidanje mog ureda, ali nisam detaljno upoznat s njima pa ih ne bih komentirao. Temeljno je pravo svakoga da prosvjeduje, ali se to mora činiti na miran i zakonom određen način. Očito je da je nezadovoljstvo veliko i Vlada mora u što kraćem roku naći način da stvori nova radna mjesta, i to u proizvodnji jer je to jedini put iz krize. Vidio sam da su neki prosvjednici tražili zaustavljanje procesa pridruživanja Europskoj uniji, ali mislim da to nema smisla. Dapače, da smo u sastavu EU, ove situacije zbog kojih prosvjeduju sigurno bi se rjeđe događale i zbog toga moramo ući u Uniju što prije.”

Vezane vijesti

Dragom glasnogovorniku premijerke J.K.: Pljuvanje, pljuskanje &

Dragom glasnogovorniku premijerke J.K.: Pljuvanje, pljuskanje & trbuhozborenje

Poštovani Glasnogovorniče Vlade, meni je jasno zašto ste bili tako pomirljivi prema prosvjednicima i oprostili im što su vas pljunuli rekavši da… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 01.03.11. 02:04

Ma, bogo dragi zasto svatko tko okusi miris HDZ, automatski mora postati iskljuciv i netolerantan. U kakvoj mi to demokraciji zivimo? Pa valjda su prosla Tudjmanova vremena i ona prije njega.
Ako ima imalo casti i morala u takozvanoj stranci na vlasti, ovog lopinu bi morali automatski smijeniti i tu je Mesic apsolutno u pravu. Jer, ne samo sto nas pokradose, nego nam se jos i rugaju. Fuj!


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 01.03.11. 06:26

Ma taj glupavi glasnogovornik pogrešno je protumacio demokraciju. On smatra da pod demokraciju spada i to da kad kažeš kako uteg od kile pliva, uteg pliva i tu nema kako zašto koliko pliva. Njega bi demokratski dobro trebalo namlatiti i objasnit mu da ga je premlatio žuti kanarinac, a kad bi pitao kako kanarinac e onda isto kao i on, ma kanarinac žuti i to nebi vise komentirao.


registracija
30/11/10

jato, 01.03.11. 08:10

Nisam krala

Nisam krala
samo sam
ljestve držala,
jer bila sam "mala".

ON je bio stari
bezobrazni gad,
peder i lopov,
đubre i smrad.

Nisam krala
samo sam
ljestve držala,
jer bila sam "mala".

Rekao je ;
Svašta ćeš imati
ako budeš znala
ljestve držati.

Nisam krala
samo sam
ljestve držala,
jer bila sam "mala".

Drži ljestve
(jezik za zubima )
bit ćeš dobra
i poštena svima.

Nisam krala
samo sam
ljestve držala,
jer bila sam "mala


registracija
2/2/11

MarkoKraljevic, 01.03.11. 08:38

Jebo Pavica...Stipe ti daj ostavku na onu vilu i privilegije i idi kod Gadafija! Idi kud god oces...

Ti Stipe, pakuj se, i tebi je iscurilo...Stipe, go home!

Pavic odlazi u paketu s Jacom ali Stipe, ti kreni...rzumis...

Sutra je na rivi u Splitu u 18.00...


Location 02.03.2011. 18.00.h Riva
Split, Croatia
About svi na prosvjede !!!
Description - okupljanje radi organizacije prosvjeda sljedećeg tjedna
- svi su dobrodošli sa konstruktivnim idejama
- mirni i bučni prosvijedi
Mission bolja Hrvatska !!!
- podizanje svijesti o demokraciji
- uključivanje mladih obrazovanih ljudi u politiku i gospodarstvo naše zemlje
- beskompromisna borba protiv korupcije u svim slojevima društva
- stvaranje svježih političkih opcija
- vraćanje otetog državi
- dionice poduzeća podijeliti radnicima
- liberalnost i tolerancija
- smanjiti državničke plaće i privilegije
- smanjiti vrijeme mandata političara
- transparentni popis birača i hrvatskih branitelja
- decentralizirati financije
- decentralizirati Hrvatsku
- stati na kraj prodaji Hrvatske i svega što joj pripada

Products okupljanje radi organiziranja prosvjeda u Splitu i Dalmaciji.
Email prosvjed.split@gmail.com


registracija
30/9/09

davor12345, 01.03.11. 08:45

Nećemo Kralja oćemo tita narod se pita! Doli kurba Auštrija! Doli kralj! Hoćemo kruva i rada


registracija
30/9/09

davor12345, 01.03.11. 08:49

E, kad dupe gaće žvače nema tu izjave koja se neće dat! A nije ni čudo! U Zagrebu je bio samo Ivić (ne Pašalić), Jaca je bila u Splitu. Morala se stranka branit kako se god zna i umije! lako je bilo bit HDZ-ovac na početku 1990. Triba to bit sad! Na muci se poznaju junaci! Samo ipak će se morat riješit Kalmete i Ivića (ne Pašalića), onoga koji je bio časnik a ne oficir, makar i poslije izbora!


registracija
28/4/10

Zvonko, 01.03.11. 09:09

Sad je odjednom ovaj glasnogovornik opasniji od oporbenog intimusa Boljkovca koji ne preporuča hodnju mračnim ulicama.

Hajmo si zamisliti kaj bi tek bilo da je ovaj dilkan Mladen Pavić prozborio o nepreporuci šetnje mračnim ulicama? Ha, Pusićka, kažeš da su branitelji opasniji od facebookovaca? Jadni su prestavnici vlasti koji se boje hrvatskih branitelja!


registracija
28/4/10

Zvonko, 01.03.11. 09:36

Zanimljivo je i Josipovićevo stajalište da on pouzdano zna da iza prosvjeda branitelja stoji politika, ali i da pouzdano zna da iza facebook huligana ne stoji oporba! Što je to dobro kad nešto znaš?


registracija
1/3/11

polimerlaik, 01.03.11. 11:02

Pa Pavićev krajnji,a i to je pos velikim upitnikom,da bude glasnogovornik u ministarstvu poljoprivrede i da nas izvještava o broju junica i rasplodnih krmača.Pa to je obični glavonja za kojeg još nije sašivena dovoljno velika kapa...-:)


registracija
1/10/09

hillibilly, 01.03.11. 11:04

Zvonko, misliš da su Hrvatsku obranili samo ovi tvoji potplaćeni grlati branitelji? Nisam išao u rat da bi nakon njega imao privilegije i branio opskurne tipove poput Merčepa, računao sam da je to moja dužnost i u tome je smisao domoljublja, za razliku od kokošarstva.


registracija
28/4/10

Zvonko, 01.03.11. 11:31

Ne billy, mislim da su Hrvatsku obranili Fred Matić i Ivo Josipović, uz izdašnu pomoć Boljkovca, Manolića i Perkovića, a uz financiranje Gadafija i Mubaraka s kojima je u vezi bio Mesić. Medijima i mjerenjem nacionalizma te svodeći ga na prihvatljivu ratnu razinu se bavila Pusićka, a Čačić logistikom i izgradnjom stanova u Izraelu na štetu Zagorja od 172 000 000 kn, u gradu Ashkelonu sa strateškim partnerom kompanijom Ben Yakar Gat . Sanitet je organizirao Mirando Mršić i nisam dezerter uvaženi zastupnik Željko Jovanović. Miki Milanović sa svojim pionirima Arsenom Baukom i Gordanom Marasom je svakodnevnim obilaskom linija fronte dizao moral pjevajući ratne partizanske pjesme. Osječka braniteljica Milanka Opačić, nakon spasa Osijeka nije imala mogućnosti sačuvati i Vukovar.
Za to vrijeme tzv. generali Gotovina, Glavaš i Merčep, u udbaškom stilu dizali su židovska groblja po Zagrebu u zrak, pisali pisma američkom kongresu za pomoć u demokratskom prevratu u zagrebačkoj skupštini. Pritom su privatizirali i opljačkali Našičku cementaru.


registracija
1/3/11

giuseppe64, 01.03.11. 11:43

javlja se osoba koja ne vjeruje da mu prijatelj ubija svoj narod, ma taj čovjek si je umišljao da je cjenjen u islamskim zemljama a tamo su se kraljevi i carev s njim ismijavali, sjećam se kada je jednom iskakao u jednoj takvoj zemlji iz aviona na crveni tepih pa je uganuo nogu, koji je to bio smijeh. Javlja se osoba koja vjeruje Manoliću i Boljkovcu a Gotovinu u Hagu lažno optužuje kako anonimni svijedok. E pa što je previše, od njega je previše. Samo LUSTRACIJA može takove utišati....


registracija
7/1/11

djani, 01.03.11. 12:09

Mesiću krvniče Hrvatskog naroda kažnjen si već ,nemaš nasljednika,a baš šteta takvog imbecila da nema ga tko nasljediti fujj na ubojicu i zaštitnika ubojice manoliča i ostalih.
u srbiji je tebi zahvaljujući umro čisti Hrvat krvnik sa Bleiburga i to rodom i z Novigrada prezima Gvardiol ,sam je ubio preko 1000 zarobljenika i djece njihove stoko komunistička,ma kud vas Hitler ne poubija jebem ga i njega


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika