28.02.2011. / 20:32

Autor: Nacional.hr

Predstavljeni rezultati humanitarnog projekta „Kutak za glazbeni trenutak“

Pjesma „Moj je svijet čaroban i lijep" dječjeg vrtića Fijolica iz Novog Vinodolskog proglašena najboljom između 320 pristiglih pjesama

Sudionici akcije na dodjeli nagradaSudionici akcije na dodjeli nagradaU Zagrebačkom kazalištu lutaka održana je svečanost na kojoj su predstavnici Henkela, Konzuma i RTL televizije predstavili rezultate humanitarnog projekta Kutak za glazbeni trenutak u kojem je sudjelovalo 185 dječjih vrtića iz cijele Hrvatske s više od 320 pjesama. Objavljena su imena 30 dječjih vrtića koji su osvojili glazbeni kutak te je predstavljena pjesma „Moj je svijet čaroban i lijep" dječjeg vrtića Fijolica iz Novog Vinodolskog koja je proglašena najboljom pjesmom projekta.

Humanitarni projekt „Kutak za glazbeni trenutak“ pokrenut je s ciljem opremanja 30 dječjih vrtića u Hrvatskoj glazbenim kutcima odnosno didaktičkim glazbenim instrumentima. Za sudjelovanje u projektu državni dječji vrtići su trebali poslati prijedlog teksta pjesme koju su osmislila djeca uz pomoć svojih odgajatelja. Žiri sastavljen od predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje, Henkela, Konzuma, Udruge RTL pomaže djeci zajedno s Lanom Jurčević, od svih pristiglih tekstova pjesama odabrao je 30 pjesama vrtića koji će biti opremljeni glazbenim kutkom. Žiri je odabrao i najbolju pjesmu projekta koju je uglazbila Lana Jurčević, dok aranžman potpisuje Stjepan Krznarić. Pjesma je zajedno s djecom iz dječjeg vrtića Fijolica snimljena u studiju te će biti emitirana na Soundset radijskoj mreži.

„Čestitam mališanima i odgajateljima vrtića Fijolica kao i ostalim vrtićima koji su osvojili glazbeni kutak! Izuzetno sam zadovoljna da je ovaj uspješan projekt pokazao iznimno veliki kreativni potencijal naših mališana i njihovih odgajatelja – to je ujedno bio i cilj projekta – potaknuti kreativnost mališana u dječjim vrtićima te im kroz donaciju glazbenih instrumenata omogućiti dodatni razvoj njihovih potencijala", izjavila je Helena Grahovac, direktorica prodaje tvrtke Henkel Croatia.

„Zahvaljujući svojim robnim markama i tehnologijama, Henkel je vodeća globalna kompanija. No, vodeća pozicija ne znači da imamo samo odgovornost u osiguravanju najbolje kvalitete proizvoda našim kupcima i potrošačima, nego i da kroz humanitarni rad pružimo podršku zajednici u kojoj živimo i radimo."

"Konzum kontinuirano pokreće društveno odgovorne inicijative osobito one namijenjene djeci. Smatramo da je potrebno ulagati u različite potencijale djece stoga će Konzum i u budućnosti nastaviti sa sličnim društveno odgovornim aktivnostima . Veseli nas uspjeh ovog projekta i veliki odaziv sa više od 320 prijedloga pjesmica djece iz dječjih vrtića iz svih dijelova Hrvatske. Čestitamo svim vrtićima koji su sudjelovali, a onima koji su osvojili glazbene kutke želimo još puno pjesme, veselja, igre, učenja i uživanja u glazbi.", izjavila je Ivona Janjić, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

"Čestitamo vrtiću Fijolica, svima koji su osvojili glazbeni kutak, ali i svima koji su sudjelovali u ovom natječaju jer su naša djeca ponovno pokazala inovativnost i kreativnost. Vjerujemo da su svi uživali u osmišljavanju pjesmica! RTL Televizija od svoga osnutka pokušava što više pomoći dječjim organizacijama i to putem naše udruge RTL pomaže djeci koja je dosada donirala preko 7 milijuna kuna za preko 100.000 djece direktnih korisnika.", izjavio je Miro Bižić, direktor prodaje RTL Televizije.

"Čitajući tekstove pristiglih pjesama u mislima sam se vratila u djetinjstvo te se nisam mogla prestati smijati od sreće. Oduševilo me koliko originalnosti i iskrenosti leži u našim mališanima te sam kroz njihove pjesme na tren i ja gledala na svijet iz njihove "male perspektive". Bilo nam je jako teško izabrati najbolji tekst jer ih je bilo puno u konkurenciji koji su bili originalni i iskreni te bih voljela kada bi se sve ostale pjesmice mogle negdje objaviti", izjavila je Lana Jurčević.

Projekt „Kutak za glazbeni trenutak“ pokrenut je s ciljem poticanja kreativnosti djece u dječjim vrtićima kroz različite oblike izražavanja, a provodio se uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Za sve vrtiće koji nisu osvojili glazbeni kutak organizatori su pripremili posebne zahvalnice za sudjelovanje u projektu.

Vezane vijesti

Konzum na internetskim stranicama objavio rječnik

Konzum na internetskim stranicama objavio rječnik

Kako bi u svoje trgovine privukao turiste trgovački lanac Konzum je na svojim internetskim stranicama objavio rječnik pod nazivom Learn Croatian.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika