02.03.2011. / 15:56

Autor: Hina

Lijevi blok stranaka: Premijerka se mora izjasniti o datumu izbora

U Hrvatskom saboru, oporbeni zastupnici SDP-a i HNS-a, danas su još jednom zatražili dolazak premijerke Jadranke Kosor kako bi ih izvijestila o datumu parlamentarnih izbora, a budući da se to dosad nije dogodilo, sastali su se zbog dogovora koalicije stranaka lijevog bloka "Savez za promjene", koji je u tijeku u Saboru.

Milanka OpačićMilanka OpačićU Hrvatskom saboru, oporbeni zastupnici SDP-a i HNS-a, danas su još jednom zatražili dolazak premijerke Jadranke Kosor kako bi ih izvijestila o datumu parlamentarnih izbora, a budući da se to dosad nije dogodilo, sastali su se zbog dogovora koalicije stranaka lijevog bloka "Savez za promjene", koji je u tijeku u Saboru.

"U svakoj europskoj državi premijer bi se u takvoj situaciji pojavio pred zastupnicima u parlamentu, ali ne i u Hrvatskoj", kazala je Milanka Opačić (SDP) i još jednom poručila kako "traže i zahtijevaju" da premijerka dođe u Sabor.

I HNS-ov Zlatko Koračević je rekao kako traže da se premijerka izjasni o datumu izbora, "kao nultoj točki za promjene".

Premijerku je opravdao Andrija Hebrang (HDZ) rekavši kako je upoznata s oporbenim zahtjevom, ali da je danas na sastancima s predstavnicima Europske komisije kako bi Hrvatska što prije zaključila pregovore s EU i "izašla iz balkanske krčme".

HDZ će, kako je najavljeno, u Saboru također održati konferenciju za novinare na temu "Tko laže?".

Vezane vijesti

Gospodarska kriza posebno pogodila djecu

Gospodarska kriza posebno pogodila djecu

Najnovija „Analiza stanja prava djece i žena u Hrvatskoj“ koju su napravili stručnjaci Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, a koja je danas… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika