03.03.2011. / 21:29

Autor: Nacional.hr

RWE predstavio rješenje za punjenje električnog automobila za samo 30 minuta

Prošle je godine RWE svoj koncept e-mobilnosti predstavio i u Hrvatskoj u sklopu RWE Tesla turneje

Dr. Stephan Hell i Volker Brink iz RWE Effizienz GmbH i osnivač Rinspeed AG, Frank M. Rinderknecht, ispred RWE kombi-stanice na zajedničkom štandu u ŽeneviDr. Stephan Hell i Volker Brink iz RWE Effizienz GmbH i osnivač Rinspeed AG, Frank M. Rinderknecht, ispred RWE kombi-stanice na zajedničkom štandu u ŽeneviNjemačka energetska kompanija RWE na auto sajmu Geneva Motor Show od 3. do 13. ožujka predstavlja prvo mrežno rješenje za punjenje električnih automobila za najviše 30 minuta, takozvane kombi-stanice.

Uz kapacitet od do 22 kW AC te do 50 kW DC, ova stanica za punjenje omogućava do šest ili dvanaest puta brže punjenje električnog automobila nego obična domaća utičnica. Kombi-stanica zadovoljava međunarodne standarde sigurnosti poput trenutačnog isključivanja struje u utikaču za punjenje prilikom vađenja iz priključka, dok se automobil automatski provjerava. Druga je velika pogodnost u tome što se struja potrošena preko kombi-stanice plaća na licu mjesta, preko debitne kartice ili SMS-om preko mobitela.

Carolin Reichert, direktorica E-Mobilityja u kompaniji RWE Effizienz GmbH rekla je: "RWE-ova kombi-stanica je istinska inovacija. Pomoću nje, električni automobili će se i u svakodnevnom životu puniti super-brzo, bilo gdje da su parkirani, na parkiralištu trgovačkog centra ili nekog poduzeća."

U Njemačkoj je RWE u više gradova već postavio preko 570 stanica za punjenje, gdje se automobili mogu puniti „zelenom strujom" proizvedenom iz izvora koji su u potpunosti obnovljivi. RWE je prošle godine svoju infrastrukturu za punjenje električnih vozila počeo širiti i u Europi. RWE-ovi punjači su dosad postavljeni u 13 europskih zemalja. Partneri u stvaranju infrastrukture u pojedinim zemljama su nacionalni ili regionalni dobavljači električne energije, operatori voznih parkova, kao i veći gradovi i općine.

Prošle je godine RWE svoj koncept e-mobilnosti predstavio i u Hrvatskoj u sklopu RWE Tesla turneje.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika