04.03.2011. / 19:19

Autor: Hina , Nacional.hr

Josipović se čudi Hebrangovoj izjavi: Da se vodi njegova politika, mislite li da bi Purda bio pušten?

Može li itko zamisliti da bi Purda bio pušten da Hrvatska vodi politiku koju zagovara Andrija Hebrang, upitao je predsjednik, istaknuvši kako je samo u okružju mira, razumijevanja i snošljivosti moguća suradnja državnih odvjetništava i pravosuđa

Ivo JosipovićIvo JosipovićKomentirajući današnju ocjenu Andrije Hebranga, koji je tumačenja da je politika pomirenja predsjednika Josipovića pridonijela puštanju Tihomira Purde nazvao političkom nekorektnošću i klevetama, predsjednik Ivo Josipović je rekao kako se čudi toj izjavi gospodina Hebranga", jer politika pomirenja je i politika aktualne vlade".

Može li itko zamisliti da bi Purda bio pušten da Hrvatska vodi politiku koju zagovara Andrija Hebrang, upitao je predsjednik, istaknuvši kako je samo u okružju mira, razumijevanja i snošljivosti moguća suradnja državnih odvjetništava i pravosuđa.

Čudim se gosopodi Hebrangu i Đakiću i njihovim izjavama, jer politika pomirenja je i politika aktualne vlade. HDZ će trebati razmotriti koje su to tendencije unutar stranke kad dva zastupnika govore protiv vladine politike, ocijenio je Josipović danas u Marinbrodu gdje je otvorio multikulturalni sajam "Ban Fest"..

Kao zaslužnog predsjednik Josipović je istaknuo državnog odvjetnika Mladena Bajića, koji je, po njegovim riječima, donio hrabru odluku da prihvati kazneni progon, potom vrlo vješto predstavio dokaze koje je imala Hrvatska te cijeli postupak priveo sretnu svršetku.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang ocijeno je da politika pomirenja predsjednika Josipovića kriva za situaciju koja je pogodila Purdu te da je ta politika prvo na političkoj razini trebala zahtijevati ukidanje svih optužnica koje se temelje na izjavama u srbijanskim logorima i potpisima na temelju iskaza danih pod mučenjem. To nije učinio predsjednik Josipović i to je ono što mu zamjeram, izjavio je Hebrang na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 04.03.11. 19:51

Pa od kada si ti Ivo počeo provoditi politiku pomirenja otada su počela hapšenja branitelja po Hrvatskoj, Bosni Hercegovini a i Srbiji. Imamo Veljka Marića iz travnja 2010. uhićen na Kalotini, Merčepa, Purdu, itd. Sada nam najavljuju i Maslenićane!
Hebrang ne laže, Hebrang lupeta, no, ti znaš jako dobro i šta pričaš i šta radiš.
Neke ljude možeš lagati neko vrijeme, neke možeš lagati čak i svo vrijeme, ali ne možeš sve ljude lagati svo vrijeme!
Kapisch Ivo?


registracija
7/1/11

djani, 04.03.11. 21:19

MOJ Josipoviću,krivo si zamislio biti prijatelj sa onima koji se nisu odrekli četništva.
to je kao da se ti nisi odreko USTAŠTVA,kako bi to bilo??
srbi vole takve nazovi Hrvate koji njima podilaze
nevole Thompsona i sličćne Đapića itd
a ti trči njima četnicima Tadiću velikosrbinu koji podržava etnički genocidno očišćenu RS i nepriznatu fuj na tebe i njega i Dodika smradovi


registracija
13/9/08

annex, 04.03.11. 23:00

Ljudi, ja ne vjerujem. Pa ko je pisao ovaj članak. Ja znam da su novinari plaćeni po karticama, ali ovo je previše. Ista stvar je napisan četri puta. Kad završi jedan odlomak, nastavi se opet taj isti sa malo izmjenjenim redosljedom rijeći. Strašno. Gdje ste našli ove trećerazredne novinare. Puki se okreće u grobu.


registracija
23/10/09

spinner, 04.03.11. 23:33

Hebrang po starom običaju se prosere, bubne i ostane živ. Tko mu još vjeruje. Kao da je to sad bitno, skreće pozornost sa važnih stvari...
Luđak na brodu luđaka bez kormilara....


registracija
14/11/07

laufer, 05.03.11. 00:00

Hebrang koristi svaku priliku da ocrni Josipovića.
Što je zapravo razumljivo, na predsjedničkim izborima Hebrang nije otišao ni u drugi krug... a član je vladajuće stranke.
Kada ni članovi njegove stranke, čiji je istaknuti član, ne žele glasati za njega - sve je jasno o kakvom je čovjeku riječ.
Svaki put kada otvori usta, potvrđuje da su bili u pravu.


registracija
11/1/10

fluid, 05.03.11. 00:40

Predsjedniče,u redu je pomirenje dvije zavađene strane.Ali ako jedna od strana drži stalno figu u džepu,šta je raditi drugoj strani?Praviti se da to ne vidi ili da to nije bitno?Kada su Srbi u pitanju,sve je bitno.Pomirenje da ali nikako pod svaku cijenu.Ovo sa srpskim pravosuđem,Hrvatska mora zaustaviti.Pozvani ste i ako to ignorirate,neće odraditi dobar posao.Djelomično prodajete hrvatski ponos za sitne ustupke.Nije to dobro Predsjedniče!


registracija
8/8/09

tovar62, 05.03.11. 01:21

Ljigavce,kakvu ti politiku zagovaras,,vese Srpsku nego Hrvatsku,a Andrija barem slici na muskarca a ti ,,,,na Zombija,,,


registracija
21/2/11

skyway, 05.03.11. 01:48

@spiner,
Svaka cast! "Ludjak na brdu ludjaka bez kormilara"


registracija
21/2/11

skyway, 05.03.11. 02:56

@Zvonko,
ti si po vokaciji desnicar, barem se takvim predstavljas (doduse s manjim ljevicarskim krizama), pa me cudi to, jer si vrlo pismen...To mi nekako ne ide jedno s drugim. Pogledaj ovaj forum, ili bilo koji drugi i bit ce ti jasno o cemu govorim.
Ovo nije nista osobno naravno, pa tako i shvati...Dakle, krajnje dobronamjerno...


registracija
26/2/11

markirani, 05.03.11. 06:21

Predsjednik Josipović je potpuno u pravu i vjerojatno da je on bio predsjednik 90-ih ne bi bilo poginulih, ranjenih, zatočenih i nestalih. Još da je i Srbija tada imala nekog sličnog Tadiću...

Vi koji plasirate neistine, laži i objede u svojim komentarima ste potrčkala i plaćenici četničko-ustaško-kriminalnog miljeja koji ste sa obje strane, i srpskoj i hrvatskoj, početkom 90-ih, na isti način, kao što i vi radite ovdje, putem medija i uličnih provokatora, čestitim ljudima ispirali mozak, poslali ih u smrt i opljačkali ih za račun tajkuna. Vas bi gospodo, u svakoj državi u svakom stoljeću, u svakom društvenom sistemu nazvali "5. kolonom", osim u nacističkoj Njemačkoj, fašističkoj Italiji, i u fašističkom isprdku od lijepe naše, ...NDH-ziji.

Vi nemate činjenice kojima možete pokriti svoje stavove i stoga se služite lažima, jezikom mržnje, uvreda, i stvaranja kaosa, što naposlijetku, dovoljno govori o stupnju razvoja na kojem ste zapeli, vašoj bijednoj inteligenciji, i o vašim degradiranim ljudskim osobinama.

Smrt fašizmu - Sloboda narodu


registracija
12/12/10

112131, 05.03.11. 07:27

Ovo što se događa s braniteljima je rezultat politike i odnosa prema braniteljima koju je provodio HDZ. Ne mogu vjerovati da to sada svi zaboravljaju. Hdz-ovci su znali puno prije Josipovića za slučajeve Purda, i onog siromaka koji je zatočen, a o tome se nikada ranije nije govorilo. Oni hoće sa sebe skinuti svu odgovornost u virjeme kada su toliko osramoćeni i raskrinkani u svom vođenju države i svemu što su do sada radili. I svi vi koji mislite da je Josipović glavni krivac, malo razmislite, pa ćete doći do zaključka da krivnja leži u Vođenju države , i još za vrijeme Sanadera su bili kontkakti sa Srbijom. O čemu su onda razgovarali, i što su postigli? Ne slažem se niti ja sa ovim naglim načinom i forsiranjem pomirenja. A isto je činjenica da do toga nije došlo, pitanje da libi se ovo ovako riješilo, jer ako stoji od 2007 god., što je taj HDZ poduzeo? To se pitajte , vi protivnici Josipovića.


registracija
7/1/11

djani, 05.03.11. 08:52

jOSIPOVIĆU ,SAMO TI U BANJALUKU TRČI,RJEŠENO JE PITANJE HRVATA

A ONI SE DERU KAKO SU SRBI ISTJERANI,E PA NISU JER IMAJU PO NEKOLIKO NEKRETNINA
OSIGURALI SU ČOBANI SEBE

A TI SE LJUBAKAJ SA OSVAJAČEM I KRVNIKOM KATOLIČKOG I MUSLIMANSKOG ŽIVLJA

UZALUD TI TVOJE DIPLOME
NA OVIM PROSTORIMA JE BITNO NEŠTO DRUGO

TADIĆ TI SE I DODIK SMIJU KLIPANE JEDAN URAZUMI SE


registracija
10/2/11

racional, 05.03.11. 11:05

Ovaj djani je oćito neki rod HEBRANGU .Po izričaju , vjerovatno se nije školovao u socijalizmu kao HEBrang (sad pljuje po tome) . Aktivnost HADEZEA je bila na zavidnom nivou, samo zavisi na kom planu.Plan opljačkaj , pokradi i uništi, da bi sebi stavio u džep, je izveden do savršenstva.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika