05.03.2011. / 18:14

Autor: Nacional.hr

Prikriveno bogatstvo beogradskog bossa: Srbija plijeni kuću, zgradu i zemljišta Joce Amsterdama

Na Specijalnom sudu mu se sudi i kao organizatoru grupe koja je 23. listopada 2008. ubila Ivu Pukanića i Niku Franjića, temeljem čega je u pokrenuta financijska istraga protiv njega

Joca Amsterdam, optužen kao organizator grupe koja je ubila Ivu Pukanića i Niku Franjića, i njegova supruga Vera Milosavljević (40) uskoro bi mogli ostati bez zgrade u centru Beograda, stana na Voždovcu, imanja u Velikoj Krsni i tri tvrtke koje su u njihovom vlasništvu, doznaje beogradski Blic.

Sveukupno, radi se o nekretninama i imanjima u višemilijunskoj protuvrijednosti. Kako je za Blic komentirala direktorica jedne agencije za nekretnine, samo zgrada koja se nalazi u Sazonovoj ulici vrijedi oko 650.000 evra, stan na Voždovcu 115.000, a imanje u Velikoj Krsni nekoliko desetina tisuća eura. Jocić je prvostupanjski osuđen na 15 godina zatvora za naručivanje ubojstva Gorana Marjanovića - Goksija Bombaša 1995, kada je ubijena i Marija Đorđević, a još tri osobe su teže ranjene.

Na suđenju za ubojstvo Marjanovića, Jocić je bio izjavio da ima mjesečna primanja oko 600 eura, da bi u Specijalnom sudu rekao da su nekad i 1.600 evra.

Na Specijalnom sudu mu se sudi i kao organizatoru grupe koja je 23. listopada 2008. ubila Ivu Pukanića i Niku Franjića, temeljem čega je u pokrenuta financijska istraga protiv njega.

Vezane vijesti

Srpska mafija prijetila Karamarku

Srpska mafija prijetila Karamarku

Ministar Ostojić potvrdio je da zna za informaciju da je njegov prethodnik na ministarskom položaju Tomislav Karamarko primio prijetnje od srbijanske… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 06.03.11. 02:23

Gledam i ne mogu se nacuditi koliko su ovi srbijanci ispred nas prema ubicama, lopovima i općenito bagri. Umjesto Sanaderu i ostalim debilnim lopinama trenutno sve uzeti i rasprodati, ne čeka se neka rupa u zakonu i šta ti ja znam sto.


registracija
11/1/10

fluid, 06.03.11. 12:56

Ako su se pojedinci u Hrvatskoj "uzdigli"financijski i imovinsko iznad svake granice normalne i opreavdane ekonomske logike,potpuno je jasno svakom pametnom čovjeku da se radi o kaznenim djelima.Isti su preuzeli,na kriminalan način,svu imovinu koja je pripadala svima nama u Hrvatskoj.Svako to vidi ali institucije ove države ne rade svoj posao a pravosuđe malim i beznačajnim presudama,blagosiva tu otimačinu.Stvar je svima jasna ali Sanader je dobro rekao,iako je pogrešno baš njega citirati koji je predvodnik lopova u Hrvatskoj ali je isto tako i najbolji primjer istine o nefunkcioniranju pravne države,"psi laju -karavane prolaze"!I to je potpuno točno.Bez obzira na naknadne presude i kazne,ukradeno se razmuti,rasporedi ,sakrije ili propadne.Na taj način se nemože doći do otetoga.Smisao HDZ-ove poilitike i je takav model sticanja bogatstava pojedinaca iliti "200 bogatih obitelji"po Tuđmanovom modelu.Mnogi govore da Tuđman nije znao za sve,da nije kriv za ovo ili ono ali ostaje činjenica da je točno to rekao i sproveo u djelo.Dakle to govori da je itekako znao i itekako upravo to htio.Nema opravdanja a još manje amnestije.Nije "otac domovine"nego čelo bande koja je opljačkala Hrvatsku.


registracija
7/1/11

djani, 06.03.11. 19:41

sve ih strijeljati treba


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika