07.03.2011. / 10:47

Autor: Deutsche Welle

Istraživanje: Muškarci s dubljim, a žene s višim glasom skloniji nevjeri?

Žene koje imaju visok glas i muškarci s dubljim glasom smatraju se skloniji nevjeri, priopćili su kanadski znanstvenici u najnovijoj studiji objavljenoj u medicinskom časopisu "Evolutionary psychology".

Evolucija nas je naučila kako prepoznati nevjerne partnereEvolucija nas je naučila kako prepoznati nevjerne partnereIspitanici su tijekom studije slušali dvije verzije elektronski modificiranog muškog i ženskog glasa. Znanstvenici su utvrdili da žene misle da muškarac s dubljim glasom ima više mogućnosti da bude nevjeran. Muškarci su rekli da žene s visokim glasom imaju veću šansu da ih prevare.

Veza glasa i nevjere

Povezanost između glasa i nevjere objašnjava se hormonima, rekli su istraživači sa Sveučilišta u Hamiltonu. "Muškarci s velikim nivoom testosterona (muškog hormona) imaju dublji glas, a žene s velikim nivoom estrogena (ženskog hormona) imaju visok glas", rekao je znanstvenik David Feinberg.

Cijena nevjere

"Nevjera ima emotivnu i financijsku cijenu, a često dovodi do uništavanja obitelji. Zbog toga tijekom evolucije, naučili smo kako da izbjegnemo potencijalno nevjerne partnere, što nam je kao neki mehanizam zaštite", rekla je znanstvenica Gillian O'Connor.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika