07.03.2011. / 11:36

Autor: Nacional.hr

Kraj papira u kokpitu: Appleov iPad umjesto navigacijskih karti u zrakoplovima?

Ukoliko Appleovi iPad uđe u širu upotrebu u kokpitima zrakoplova, to bi moglo značiti i značajno povećanje prihoda za Apple koji cilja na poslovne korisnike

iPad bi mogao biti veoma koristan pilotimaiPad bi mogao biti veoma koristan pilotimaTablet računala polako ali sigurno osvjajaju svijet. Nakon što je Rupert Murdoch pokrenuo dnevne novine namijenjene samo iPad računalima, američka Zrakoplovna administracija (FAA) odobrila je testnu fazu za iPade u kokpitima zrakoplova.

Kako piše Bloomberg, FAA je odobrio korištenje iPada u Executive Jet Managementu, podružnici NetJetsa, kako bi se papirnate karte za navigaciju mogle zamijeniti elektronskima.

Ipad bi prikazivao elektronske karte sa označenim zračnim lukama i radio frekvencijama. Na samom početku iPad je odobren za privatne pilote, dok se komercijalne zrakoplovne kompanije još uvelike koriste papirnatim kartama kako bi bili u potpunosti sigurni, ako elektronika zakaže.

Ukoliko Appleovi iPad uđe u širu upotrebu u kokpitima zrakoplova, to bi moglo značiti i značajno povećanje prihoda za Apple koji cilja na poslovne korisnike.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika