07.03.2011. / 13:55

Autor: Nacional.hr

'Lista najokrutnije odjevenih poznatih osoba u Hrvatskoj'

Prijatelji životinja pozvali su i građane da na njihovoj web stranici daju svoje prijedloge za nove kandidate na listi

Prijatelji životinja, udruga za zaštitu i prava životinja objavila je na svojoj web stranici listu najokrutnjie odjevenih poznatih osoba u Hrvatskoj. Lista je popraćena i tekstom u kojem prijatelji životinja pozivaju poznate osobe koje nose krzno da iskorače iz pećine u 21. stoljeće.

Udruga tvrdi da poznate osobe u Hrvatskoj ne slijede suvremene modne i etičke trendove i da nošenjem krzna pokazuju nemar za patnju životinja i siromaštvo ljudi kojima bi mogli pomoći donacijama novca koje troše na odjevne i ostale predmete od krzna. Udruga smatra da bi javne osobe trebale osuditi proizvodnju, prodaju i nošenje životinjskog krzna i tako svojim pimjerom pokazati modnu i etičku zrelost i da je neukusno kada javne osobe svoje pse javno pokazuju s jednakim ponosom kao i svoju krznenu odjeću.

Preporučivati krznarije u ovom trenutku je neprikladno, jer je u Hrvatskoj zakonom zabranjen uzgoj životinja zbog krzna, a posebno je nakaradno kada javne osobe i svoju djecu oblače u krzno, jer djeca sigurno ne bi htjela nositi oderanog psa ili mačku, smatraju Prijatelji životinja. Udruga zaključuje da neki životnjsko krzno navlače na sebe da bi postigli određeni društveni status, no time se sramote, narušavaju ugled i odaju dojam osoba bez ukusa i profinjenosti. Svoj tekst udruga završava pozivom javnim osobama da javno osude ubijanje životinja zbog krzna i listom naokrutnije odjevenih javnih osoba:

1. Iva Majoli

2. Iva Balaban

3. Maja Šuput

4. Vlatka Pokos

5. Katarina Rautek

6. Jelena Popović Volarić

7. Dolores Lambaša

8. Jelena Perčin

9. Lorena Ćavar

10. Nika Fleiss

Prijatelji životinja pozvali su i građane da na njihovoj web stranici daju svoje prijedloge za nove kandidate na listi.

Vezane vijesti

Niti jedna plastična vrećica ne bi trebala biti besplatna

Niti jedna plastična vrećica ne bi trebala biti besplatna

Prijatelji životinja podržali su odluku Ministarstva zaštite okoliša i prirode o obveznoj naplati plastičnih vrećica istaknuvši kako je ta odluka na… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 07.03.11. 23:03

zaboravili ste Banfić sjetite se upravo svašeg editorijala prije 9 godina kad ste ju objavili u teretani sa znojavom pizdom raširenih nogu u Rocky balboa trenerci.


registracija
27/12/06

Skipp, 07.03.11. 23:35

Ma ti "prijatelji" životinja su hrpa jadnih zlobnika koji ovakove liste objavljuj iz čiste zavisti, a siguran sam bar jedna od tih "prijateljica" između četiri zida paradira svom dragom u vizonu na golom tijelu....to što oni rade je totalna besmislica, ako se životinje uzgajaju radi jela zašto ne bi i radi obleke???


registracija
25/1/11

zubicvila, 07.03.11. 23:42

Lovci na lisice imaju svoju priču, eko-aktivisti svoju. Ako je moda stavljanja lisice oko vrata barem djelomičan razlog svađi - predlažemo prijelazno rješenje sukoba.
http://www.gricni.com/lisica-oko-vrata-bez-pucnjave


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika