08.03.2011. / 15:45

Autor: Slaven Hrvatin

Sretan ti Dan žena, draga

Svake godine imamo dogovor s jednom cvjećarnicom koja nam za Osmi mart isporuči jednu ružu za svaku ženu u firmi. Nikada ne tražimo količinski popust jer Dan žena je slave i cure u cvjećarnici

Autor:
Goran Stanzl/PIXSELL (ilustracija)Autor: Goran Stanzl/PIXSELL (ilustracija)Zvoni telefon. Budilica, 6:30 je ujutro. Ustajem se kao i svakog drugog dana, nevoljko i premoreno. Ali danas nije bilo koji dan – danas je Dan žena.

Žena se diže nešto kasnije od mene pa prije izlaska namještam aparat za kavu da je jutarna porcija kofeina dočeka topla točno deset minuta nakon što je probudi budilica.

Na putu do posla tipkam po mobitelu i šaljem čestitke svim ženama koje znam. Usput čestitam i teti na kiosku koja mi ispod pulta prodaje Winston cigarete. Mora ih potajno prodavati jer bi izgubila bonus ako bi joj tajni kupci vidjeli da prodaje otrov konkurencije.

Nekoliko minuta kasnije i prodavačicu u dućanu srdačno pozdravljam i želim joj sretan Dan žena. Ona mi svako jutro napravi sendvič mada zna da zbog toga po novom zakonu može gadno robijati.

Na posao stižem u osam, a pola sata kasnije idem od ureda do ureda i svakoj ženi čestitam njen dan. Čekam tih pola sata da stignu popiti jutarnju kavu.

Nakon toga skupljam lovu od muške ekipe. Svake godine imamo dogovor s jednom cvjećarnicom koja nam za Osmi mart isporuči jednu ružu za svaku ženu u firmi. Nikada ne tražimo količinski popust jer Dan žena slave i cure u cvjećarnici.

Konačno, kraj radnog vremena. Jurim kući s buketom roza-crvenih ruža u jednoj ruci i velikom bombonijerom u drugoj. Usput kupujem hranu jer moram pripremiti večeru prije nego što žena dođe s posla.

Brzo se presvlačim u traperice i staru majicu jer ću se sigurno zaprljati. Kuham kao manijak - jednom rukom miješam gulaš, drugom kremu za kolač, a oči mahnito lete po zamrljanim stranicama kuharice da ne zaboravim ključne sastojke. Kako nešto kapne na štednjak već imam spremnu krpu kojom to brišem da se ne zakori.

I konačno, najdraža ulazi na vrata! Sve sam stigao: skuhati, očistiti kuću i presvući se u nešto bolje da je ne dočekam kao oznojeni, prljavi kromanjonac. Dok joj oči sjaje od sreće dajem joj cvijeće i nježno joj šapćem da je volim.

A onda me prene zvuk telefona. Koji kreten me budi u 6:30 popodne?! Ustajem se kao i svakog popodneva kada zadrijemam nakon posla, nevoljko i smušeno. Ali srećom, žena je stigla ranije s posla pa kuća blista i večera je gotova. Ljubim je u kosu, "Sretan ti Dan žena."

Vezane vijesti

Žene žrtve nasilja i obespravljivanja

Žene žrtve nasilja i obespravljivanja

Nijedna kultura, vjera ili tradicija ne može opravdati nejednakosti između ljudskih bića, poručilo je Vijeće Europe u povodu Međunarodnog dana žena… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 09.03.11. 18:54

vama je izgleda sretan svaki dan - oboje radite. Problem bi mogao nastat ako je posao u drzavnim sluzbama.


registracija
10/11/09

ruvil, 09.03.11. 20:18

Cak i u najludim fantazijama tako nesto mi se nikad nije desilo pa me ovaj clanak oneraspolozio i naljutio!


registracija
20/12/10

Ponedeljak, 11.03.11. 11:59

OVO JE hdzEOVAC DOK OBOJE RADE


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika