09.03.2011. / 17:02

Autor: Hina

Duhanski proizvodi od 2012. ne smiju na police u Velikoj Britaniji

Kutije cigareta neće se u Velikoj Britaniji više smjeti izlagati na policama trgovina od 2012., izvijestilo je u srijedu britansko ministarstvo zdravstva, koje na taj način želi smanjiti broj pušača u zemlji, a objava je slijedila na državni Dan nepušenja.

Cigarete se neće smijeti izlagati u trgovinamaCigarete se neće smijeti izlagati u trgovinamaKutije cigareta neće se u Velikoj Britaniji više smjeti izlagati na policama trgovina od 2012., izvijestilo je u srijedu britansko ministarstvo zdravstva, koje na taj način želi smanjiti broj pušača u zemlji, a objava je slijedila na državni Dan nepušenja.

Mjera bi, u svim većim trgovinama, trebala stupiti na snagu 6. travnja 2010., a od 6. travnja 2015. i u manjim trgovinama. "Odvikavanje od uživanja u duhanu, nedvojbeno je jedan od najvećih izazova u sektoru javnoga zdravstva", rekao je ministar zdravstva Andrew Lansley, podsjetivši kako je "duhan odgovoran za smrti 80.000 Britanaca godišnje". "Želimo napraviti sve kako bismo pomogli ljudima da prestanu pušiti i potaknuti mlade da ni ne počinju", rekao je.

Britanska organizacija angažirana na borbi protiv raka (Cancer UK Research) pozdravila je ovu objavu, no njezini su predstavnici "vrlo razočarani što će trebati proći dosta vremena da se ona realizira", odnosno, zbog toga što će proći dosta vremena između najave mjere i njezine provedbe u djelo.

Duhanski proizvodi moći će se izložiti "samo u iznimnim i opravdanim situacijama i prilikama" i to će trajati kratko vrijeme. Odluku o neizlaganju kutija cigareta u trgovinama usvojila je aktualna britanska vlada.

Vezane vijesti

Najjeftinije cigarete skuplje za četiri kune do 2014. godine

Najjeftinije cigarete skuplje za četiri kune do 2014. godine

Prema računici jedne duhanske multinacionalne tvrtke, u Hrvatskoj bi najjeftinija klasa cigareta od trenutačnih 15 kuna, trebala poskupjeti za… Više

Komentari

registracija
9/3/11

solaris, 09.03.11. 19:03

da kasnije ce se prodavati ilegalno i bice daleko skuplje...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika