10.03.2011. / 14:28

Autor: Nacional.hr

Samsung i Google predstavili Nexus S s Androidom 2.3

Nexus S nudi Gingerbread, najnoviju verziju Android platforme, zakrivljeni 4 inčni Super AMOLED ekran osjetljiv na dodir, mogućnost „near field communications“ (NFC), prednju i stražnju kameru te procesor od 1 GHz.

Samsung Google Nexus SSamsung Google Nexus SSamsung Electronics, jedan od vodećih proizvođača mobilnih uređaja i Google najavili su Nexus S, prvi mobitel kojeg pokreće najnovija verzija Googleove Android platforme. Osim Androida 2.3, Samsung i Google ovaj su mobitel opremili snažnom tehnologijom i najnovijim hardverom.

JK Shin, predsjednik i voditelj odjela za mobilne komunikacije tvrtke Samsung Electronics izjavio je: „Samsung i Google usko su surađivali kako bi za svoje korisnike stvorili najbolji pametni telefon na Androidu. Cilj nam je bio u suradnji s Googleom unaprijediti Android platformu i stvoriti pametni telefon koji ima nadmoćnu funkcionalnost i nudi izuzetan korisničko iskustvo. Izuzetno je zadovoljstvo vidjeti ovaj najnoviji plod naše poslovne suradnje".

„Samsung je bio uzbuđen suradnjom s Googleom i stvaranjem prvog uređaja kojeg pokreće novi dugoočekivani operativni sustav Android 2.3. Nexus S je moćan dokaz Samsungove i Googleove privrženosti stvaranju novih tehnologija i stvaranju proizvoda koji koriste otvoreni i inovativni Android" rekao je Omar Khan, glavni strateg Samsung Telecommunications America. „Nexus S integrira najbolji Samsungov hardver i tehnologiju s uzbudljivim novim mogućnostima i poboljšanjima Androida 2.3 Gingerbread za najbolje iskustvo na pametnom telefonu."

„Google je oduševljen suradnjom sa Samsungom na Nexusu S te smo osigurali potpunu integraciju hardvera i softvera kako bi se dobio najbolji proizvod za najnoviju verziju Androida, Gingerbread" rekao je Andy Rubin, potpredsjednik Google Engineeringa.

Nexus S posjeduje Samsungov Super AMOLED ekran osjetljiv na dodir. Zaobljeni zaslon veličine 4 inča odlikuje se zaobljenim dizajnom za veću ergonomiju i bolji osjećaj dodira kada se prisloni uz lice korisnika. Nexus S nudi i „Near Field Communication" (NFC) što omogućava korisniku da učita informacije sa svakodnevnih objekata poput naljepnica i plakata u koje su ugrađeni NFC čipovi. Pokretan Samsungovim aplikacijskim procesorom od 1 GHz, Nexus S stvara bogate 3D grafike i podržava HD multimedijalni sadržaj.

Nexus S na poleđini ima 5 mpx fotoaparat i kameru, dok s prednje strane ima ugrađenu VGA kameru. Dodatno, Nexus S ima žiroskopski senzor koji priliko igranja igrica reagira na pokrete igrača i naginjanje telefona, što doprinosi kvaliteti igranja. Opremljen i s 16 GB interne memorije.

Android 2.3, Gingerbread, najbrža je verzija Androida dosad. Podržava Near Field Communication (NFC), novu i poboljšanu tipkovnicu s multi-touch podrškom, internetsku telefoniju (VoIP/SIP podrška), i pregledno novo korisničko sučelje. Nexus S uključuje i popularne Androidove mogućnosti poput prijenosnog Wi-Fi hotspota, pravog multitaskinga, pristupa Googleovim mobilnim servisima poput Google Search, Gmail, Google Maps s navigacijom, glasovne komande, Google Voice i YouTube te pristup više od 100,000 aplikacija i widgeta na Android Marketu.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika