11.03.2011. / 16:32

Autor: Nacional.hr

PBZ smanjuje kamatne stope na stambene kredite građana

Osim novosti u stambenim kreditima, Banka uvodi i nove Studentske kredite s novim pogodnostima i nižim kamatama te potrošačke kredite uz American Express karticu s kamatom nižom za 1 posto

PBZ smanjuje kamatePBZ smanjuje kamatePrivredna banka Zagreb d.d. je odlučila da će od 1. svibnja 2011. godine smanjiti kamatne stope na postojeći portfelj korisnika stambenih kredita za 0,25 postotnih bodova i to na stambene kredite odobrene po standardnim uvjetima uz promjenjivu kamatnu stopu uz valutnu klauzulu u CHF-u i EUR-u.

Također, banka će smanjiti i kamatne stope na nove plasmane stambenih kredita za 0,25 postotnih bodova.

Banka nudi i posebne Stambene kredite za mlade (do 40 g.) uz osiguranje potraživanja s postupnom otplatom glavnice kroz četiri otplatna razdoblja, kod kojih kamata u prvom otplatnom razdoblju iznosi 4,99%, a potom 5,50% promjenjivo, bez naknade u akcijskom razdoblju (EKS 5,65%).

PBZ uvodi i nove PBZ ENERGO kredite, stambene kredite kojima se financira kupnja ili gradnja energetski efikasnih objekata ili ugradnja energetske opreme uz kamatnu stopu od 4,50% fiksno za prve dvije godine, te 5,94%, promjenjivo, za ostatak perioda otplate, bez naknade u akcijskom razdoblju (EKS 5,84%). U posebnoj akciji tijekom svibnja Banka snosi i trošak procjene nekretnine za klijenta.

PBZ ENERGO krediti se mogu koristiti u iznosima od 2.000 do 15.000 EUR s otplatom do 15 godina za poboljšanje energetske učinkovitosti na postojećem objektu ili u iznosima od 10.000 do 350.000 EUR s otplatom do 30 godina za kupnju ili izgradnju energetski učinkovitog objekta.

Osim novosti u stambenim kreditima, Banka uvodi i nove Studentske kredite s novim pogodnostima i nižim kamatama te potrošačke kredite uz American Express karticu s kamatom nižom za 1 postotni bod.

Banka će u akcijskom razdoblju od 1.svibnja 2011. odobravati Auto kredite uz niže kamatne stope (6,99% fiksno za prvu godinu otplate, a potom 7,38%. EKS 8,33%).

Kod Lombardnih kredita uz osiguranje s depozitom smanjuje se kamatna marža i kamatna stopa će iznositi 2,48 p.p. iznad kamatne stope po postojećem depozitu u Banci.

Podsjećaju da u posljednje tri godine, u doba gospodarske krize, PBZ nije povećavala kamatne stope na stambene kredite u otplati. U prošloj godini PBZ je snizila kamatne stope na kredite u CHF-u (1. studenog 2010. godine za 0,35 postotnih bodova), ponudila je sveobuhvatni paket od sedam različitih mjera za ublažavanje posljedica jačanja CHF-a prema kuni, te sada objavljuje i kreće sa daljnjim sniženjem kamatnih stopa po stambenim kreditima denominiranim u valuti.

Vezane vijesti

Sud presudio: Banka nije smijela podići fiksnu kamatnu stopu

Sud presudio: Banka nije smijela podići fiksnu kamatnu stopu

U Srbiji je donesena prva sudska presuda u korist fizičke osobe, a ne banke, piše Blic. Neimenovani klijent dobio je spor protiv KBC banke zbog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 11.03.11. 23:56

Možemo to nazvati i ponovni bacanjem mamca "povoljnih" kredita koji se administrativnom mjerom povećanja kamata pretvaraju u solidne izvore profita banaka. http://sites.google.com/site/financijskisustav/od-problema-do-rjesenja


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika