15.03.2011. / 16:23

Autor: Nacional.hr

"Karizmatični virtuozitet" Simon Trpčeski u Lisinskom

Koncert će se održati u petak, 18. ožujka, s početkom u 19:30 sati u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu

Simon TrpčeskiSimon TrpčeskiNakon jedinstvenog Pogorelića, sjajnog Luganskog,velikog Indjića i vatrenog Mustonena, na najnovijem koncertu Crvene oktave gostuje makedonski pijanist - virtuozni Simon Trpčeski!

O njegovu blještavom glazbenom talentu najbolje govore brojne kritike, a kritičar The New York Timesa piše: "Progrmio je kroz izljeve dvostrukih oktava brzinom koja briše jasne poteze ruku,bez osjećaja ikakvog napora. A opet, u nježnim lirskim trenucima milovao je fraze, svirajući prirodno, nikad ništa ne forsirajući". Priča njegove karijere doista se poklapa s onom poznatom "preko trnja do zvijezda" kako i sam voli često isticati, a danas se slobodno može reći da je Trpčeski ne samo dotaknuo nebo svjetskog pijanizma, nego da njegova zvijezda stoji visoko na tome nebu - i sija punim sjajem!

U Zagrebu će nastupiti u Drugom klavirskom koncertu Franza Liszta, koji će mu pružiti ne samo mogućnost da dokaže da je istinski virtuoz, nego i da je umjetnik profinjene izražajnosti, tople osobnosti i velike posvećenosti. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će veliki austrijski maestro Leopold Hager, koji će ovu izuzetnu glazbenu večer otvoriti svježom i poletnom suitom iz baleta Pulcinella Igora Stravinskog, a u drugom dijelu koncerta priredit će izvedbu mediteranski osunčane Talijanske simfonije Felixa Mendelssohna.

Puno optimizma i pozitivnih emocija očekuje nas na najnovijem koncertu u Crvenoj oktavi. Koncert sponzorski podržava Alkaloid Skopje. S virtuoznim Trpčeskim putujemo visoko put neba svjetskog pijanizma, a s maestrom Hagerom i Zagrebačkim filharmoničarima poletnim tonovima Stravinskog i Mendelssohna pozdravljamo proljeće koje nam kuca na vrata.

Uživajte u "bezbroj glazbenih doživljaja", koje - nema izgovora - ne smijete propustiti!

www.zgf.hr

Vezane vijesti

Čarobni Trpčeski!

Čarobni Trpčeski!

ZAGREB - Nakon jedinstvenog Pogorelića, sjajnog Brune Vlaheka, velikog Maksima Mrvice u petak, 30.03. u sklopu Crvenog ciklusa gostuje makedonski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika