16.03.2011. / 14:27

Autor: Nacional.hr

Slaba utjeha: 'Zdravije je biti nezaposlen nego raditi loš posao'

Istraživači sa Australskog nacionalnog sveučilišta su otkrili da prezahtjevni, nesigurni poslovi kod kojih je nagrada manja od uloženog truda, na psihičko zdravlje osobe gore djeluje od nezaposlenosti

Ako je posao loš, onda je zdravija opcija biti nezaposlenAko je posao loš, onda je zdravija opcija biti nezaposlenNova studija je otkrila da je zdravije biti nezaposlen nego imati loš posao. Istraživači su dugo vremena mislili da je bolje imati bilo kakav posao nego biti nezaposlen i to je točno, na samo ako imate dobar posao, ali ako je posao loš, onda je zdravija opcija biti nezaposlen, prenosi times.com.

Istraživači sa Australskog nacionalnog sveučilišta su otkrili da prezahtjevni, nesigurni poslovi kod kojih je nagrada manja od uloženog truda na psihičko zdravlje osobe gore djeluje od nezaposlenosti. U istraživanju su rezultati testova za psihičko zdravlje kod nezaposlenih pokazali 68.1 bod, kod zaposlenih u prosjeku 75. bod, no oni sa lošim poslom imali su manjak bodova za 5.6 bodova, a oni sa dobrim poslom imali su višak za 3.3 boda.

Ovo istraživanje je pokazalo važnosti utjecaja posla na dobrobit osobe. U studiji se preporuča da oni koji su nezadovoljni poslom koji imaju potraže novi posao, no to je lakše reći nego napraviti.

Vezane vijesti

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Ostati doma, s roditeljima, ili se odseliti u podstanare? Mnogi mladi ljudi u Europi si postavljaju to pitanje od trenutka kad navrše punoljetnost.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika