18.03.2011. / 07:54

Autor: Hina

Obama, Cameron i Sarkozy: Libija mora prihvatiti rezoluciju

Američki predsjednik Barack Obama nazvao je u petak britanskog i francuskog kolegu te su se složili da se Libija mora pridržavati nove rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a, priopćila je Bijela kuća.

Barack Obama i Nicolas SarkozyBarack Obama i Nicolas SarkozyAmerički predsjednik Barack Obama nazvao je u petak britanskog i francuskog kolegu te su se složili da se Libija mora pridržavati nove rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a, priopćila je Bijela kuća.

Obama, britanski premijer David Cameron i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy također su se složili da nasilje nad civilinim stanovništvom Libije mora prestati.

Dogovorili su se da će usko surađivati na sljedećim koracima i nastaviti raditi s arapskim i drugim međunarodnim partnerima kako bi se provela UN-ova rezolucija o Libiji.

Vijeće sigurnosti donijelo je rezoluciju o zabrani leta nad Libijom i odobrilo "sve potrebne mjere", ško uključuje i vojnu akciju, kako bi se civili zaštitili od napada snaga Moamera Gadafija.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika