18.03.2011. / 11:49

Autor: Nacional.hr

Tjedan glazbe za djecu i mladež: Najveći hitovi klasične glazbe

Tjednu glazbe je prethodio Natječaj za likovno ostvarenje na temu "Radost slikanja uz glazbu", raspisan za osnovne i srednje škole, a izložba odabranih učeničkih radova, njih 121, održat će se u predvorju Velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog od 21.– 25. ožujka 2011.

Izvodit će se najveći hitovi klasične glazbeIzvodit će se najveći hitovi klasične glazbeHrvatska glazbena mladež, Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog za djecu i mladež Zagreba i Hrvatske od 21.-25. ožujka organiziraju Tjedan glazbe da djecu i mladež.

Na ovoj manifestaciji će se izvoditi najveći hitovi klasične glazbe koji se temelje na ulomcima djela Rossinjia, R.Straussa, Bacha, Handela, Čajkovskog, Mozarta, Beethovena, Griega, Prokofjeva, Hačaturjana, Cagea i Stravinskog.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će Filip Pavišić, nastupit će solisti baleta Azamat Nabiullin i Simona Unterajter, ariju Kraljice noći iz Mozartove Čarobne frule otpjevat će Ana Karuza, a u Bachovoj Toccati na orguljama će biti solistica Urša Vukman. Voditelj je Dražen Siriščević, scenarij i režiju potpisuju Borna Baletić i Frana Marija Vranković, dok je dizajn svjetla povjeren Dubravki Kurobasi.

Koncerti će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u četvrtak, 24.3.2011.u 10:00 sati i u petak, 25.3.2011. u 9:30, 11:00 i 19:00 sati.

Tjednu glazbe je prethodio Natječaj za likovno ostvarenje na temu "Radost slikanja uz glazbu", raspisan za osnovne i srednje škole. Nagrade su dobili : 1.nagrada- Gresa Muhardi, O.Š. dr. Ivan Merez., 2.nagrada- Dijana Škorjanec, Centar za odgoj i obrazovanje, Čakovec, 3.nagrada- Lana Širac, O.Š.Malešnica.

Izložba odabranih učeničkih radova, njih 121, održat će se u predvorju Velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog od 21.– 25. ožujka 2011.,a samo otvorenje izložbe predviđeno je u terminu tiskovne konferencije u ponedjeljak 21.3.2011. u 12:30 sati.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika