18.03.2011. / 19:50

Autor: Maja Profuntar

Velike kozmetičke kuće pomažu stradalnicima u Japanu

Shiseido, International Cosmetics & Perfumes i Temptu odriču se dijela prihoda kako bi pomogli Japancima

Japanska kozmetička kuća Shiseido svojim je stradalim sunarodnjacima poslala korisne proizvode za osobnu higijenuJapanska kozmetička kuća Shiseido svojim je stradalim sunarodnjacima poslala korisne proizvode za osobnu higijenuNekoliko svjetski poznatih kozmetičkih kuća pokrenulo je dobrotvorne inicijative kako bi pomogli žrtvama razornog potresa koji je pogodio Japan. Prva je reagirala najpoznatija japanska kozmetička tvrtka Shiseido: donirali su 100 milijuna japanskih jena (oko 6,5 milijuna kuna) u dobrotvorne svrhe, a preživjelima poslali 10 tisuća bočica svog šampona za suho pranje kose, medicinskog sapuna za pranje ruku te losiona za dezinfekciju. Uskoro se oglasila i tvrtka International Cosmetics & Perfumes (ICP).

Distributeri luksuznih parfema Creed i Hanae Mori odlučili su darovati svoj profit od online prodaje ovih parfema američkom Crvenom križu. Akciji se pridružila i tvrtka Temptu: oni proizvode airbrush uređaje za nanošenje make-upa koji se prodaju po cijenama od dvjestotinjak dolara naviše, a 100 dolara od svakog prodanog uređaja darovat će za pomoć Japanu.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika