21.03.2011. / 07:00

Autor: Ružica Đukić

Renata Končić Minea: Teško životno razdoblje je sada iza mene

Nekadašnja tinejdžerska zvijezda nakon nekoliko godina pauze vraća se na glazbenu scenu: u intervjuu za Extru priča o teškoj prometnoj nesreći, depresiji zbog koje je nakupila 15 kilograma i priznaje da je spremna sresti čovjeka svog života

Dance-zvijezda 90-ih Renata Končić Minea najavila je veliki povratak na glazbenu scenu Dance-zvijezda 90-ih Renata Končić Minea najavila je veliki povratak na glazbenu scenu Nekadašnja tinejdžerska zvijezda, danas 33-godišnja Renata Končić, poznatija kao Minea, vraća se na glazbenu scenu projektom "Sjećanje na devedesete" u sklopu kojeg kreće na veliku koncertnu turneju diljem Hrvatske. Na koncertima će Minea pjevati svoje, ali i hitove drugih izvođača koji su bili popularni devedesetih godin, a neki od njih bit će i gosti na toj turneji. Usporedo s tim radi i na snimanju novih pjesama, a prva od njih izaći će za nekoliko dana. Za potrebe svog novog glazbenog angažmana Minea je i stesala svoju liniju. Smršavjela je čak petnaest kilograma koje je dobila u jednom teškom razdoblju života, o kojem je bez ustezanja razgovarala za Extru.

EXTRA: Što vas je nagnalo da se vratite pjevanju?

-Ne bih rekla da se vraćam pjevanju jer nikad nisam zvanično objavila da odlazim s glazbene scene ili da se povlačim. Jednostavno, u posljednjih nekoliko godina sam bila više fokusirana na tržište van Hrvatske, na rad u Sloveniji gdje i danas imam dosta posla.

EXTRA: Posljednjih nekoliko godina ste radili kao PR menager te ste se bavili i marketingom. Nekako smo zato i mislili da ste se povukli sa scene.

-I dalje se bavim marketingom koji sam diplomirala na Poslovnom učilištu i od tada surađujem s jednom tvrtkom na poslovima vezanim uz marketing. A glazbu nisam nikad smatrala svojim poslom nego svojom ljubavlju i na pjevanje nisam gledala kao na izvor prihoda.

EXTRA: Tijekom svojih nastupa posljednjih godna niste uopće izvodili vaše najpoznatije pjesme "Good boy", "Vrapci i komarci" ili "Uberi ljubicu". Sad se pak vraćate baš s tim repertoarom. Zašto ih do sada niste željeli izvoditi?

-To su pjesme moje mladosti i uvijek sam ih željela ostaviti u tom vremenu. Smatram da im je mjesto u devedestima, a imala sam puno pjesama koje su bile aktualnije. Praktički sam bježala od nečeg što sam prije pjevala, nečeg što mi je napravilo karijeru i što je mene formiralo kao nekakvu javnu osobu.

EXTRA: U posljednje ste vrijeme dosta promijenili svoj izgled. Jako ste i smršavjeli.

-Da, petnaest kila.

EXTRA: Kako ste ih uopće dobili? Jeste bili u nekoj vrsti depresije?

-Imala sam jedno loše razdoblje prije tri godine. Ne bih ga nazvala depresivnim, ali je bio težak. Doživjela sam saobraćajnu nesreću koja je ostavila posljedice. Teško sam se s tim nosila i utjehu sam pronalazila u hrani, nisam vježbala i nisam mogla pronaći nešto što bi me gurnulo da napravim nešto, da se trgnem.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre.

Vezane vijesti

Zatražen žuran povratak Hrvata u BiH

Zatražen žuran povratak Hrvata u BiH

Sudionici okruglig stola u Banjoj Luci, posvećenog povratku Hrvata BiH, u ponedjeljak su prihvatili zaključke kojima se traži neodgodiva primjena… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 21.03.11. 11:13

Sretno Minea!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika