21.03.2011. / 07:50

Autor: Hina , Nacional.hr

Duopol za 39 milijardi dolara: AT&T kupovinom T-Mobile USA postaje najveći operater

Američki telekomunikacijski div AT&T objavio je u nedjelju da je pristao kupiti T-Mobile USA od Deutsche Telekoma za 39 milijardi dolara u gotovini i dionicama, što je jedno od najvećih udruživanja od početka financijske krize, prenosi online The New York Times.

Spajanjem AT&T-a i T-mobilea, u SAD-u nastaje duopol (Reuters)Spajanjem AT&T-a i T-mobilea, u SAD-u nastaje duopol (Reuters)Američki telekomunikacijski div AT&T objavio je u nedjelju da je pristao kupiti T-Mobile USA od Deutsche Telekoma za 39 milijardi dolara u gotovini i dionicama, što je jedno od najvećih udruživanja od početka financijske krize, prenosi online The New York Times.

Ugovor će dramatično ojačati tržišni udio AT&T-a u Americi, dodajući mu 46,5 milijuna korisnika.

Time će ujedno u SAD-u nastati zanimljiva situacija duopola. Naime AT&T i T-Mobile će imati 130 milijuna korisnika, dok će drugi veliki operater Verizon imati nešto više od 90 milijuna korisnika. Biti će zanimljivo vidjeti kako će korisnici reagirati na ovu akviziciju.

Prema odredbama ugovora, AT&T će platiti 25 milijardi dolara u gotovini, a ostalo u dionicama. Deutsche Telekom će zauzvrat dobiti 8 posto dionica AT&T-a i mjesto u njegovom upravnom odboru.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika