21.03.2011. / 16:58

Autor: Nacionalova redakcija

A' marie predstavila novu kolekciju

Kolekcija je građena na motivima orhideje iz stvaralaštva beogradske akademske slikarice Danke Dimitrijević, no nudi osobni prilagodljiv identitet kao vodič kroz čaroliju stvaranja

Nova kolekcija zagrebačke dizajnericeNova kolekcija zagrebačke dizajnericePrvi dan proljeća idealno je vrijeme za novi modni iskorak pa ne čudi da se dizajnerica Anamarija Brkić odlučila baš 21. ožujka predstaviti novu kolekciju za proljeće - ljeto 2011. I dalje vjerna svojemu modnom izričaju, stvorila je snažnu, pročišćenu i ženstvenu kolekciju za modernu ženu kojoj je chic način života. Ovoga puta istraživala je nove tehnike izražavanja: od slojevitih kombinacija prozirnih tkanina, preko superženstvenih krojeva i volumena; od ekološke kože alcantra koja daje novu definiciju chica, do dugih gustih resa kojima se koristi poput bilo koje druge tkanine.

Alcantara se u ovoj kolekciji ističe različitim teksturama - zmijskom, mrežastom i rupičastom – kojom se postiže izrazita lepršavost i prozračnost modela. Jasnoća inspiracije i dosljednost stila kolekcije čitljiva je od dnevnih kombinacija hlača, bluza i laganih kaputića do eksplozije modernog glamura u večernjim toaletama od resa i šifona. Anamarijine kreacije zrače sigurnom, “odraslom” elegancijom, a njezin talent za kombiniranje boja i tekstura, igra volumenom i proporcijama, te korištenje modernih tkanina pokazuje se kao majstorsko umijeće. Sitni detalji poput “zavrnutih” epoleta i diskretnih metalnih zakovica, a najviše velik i upečatljiv geometrizirani nakit od špage, pleksiglasa i perja daju kolekciji konačan pečat besprijekorne sofisticiranosti.

Ostaje prepoznatljiva svojemu kolorističkom rukopisu pa kolekcijom dominiraju beige, siva, tamnoplava, smeđa, crna, crvena, tirkizna, ljubičasta. Dizajnerica spontano prati karakter tkanine gradeći kontrolirane oblike koje potom pretvara u promišljene slučajnosti. Za ovo proljeće nadahnuće je pronašla u orhideji. Cvjetanje je povratak središtu i dostizanje rajskoga stanja, a orhideja utjelovljenje nedirnute, potpune, cjelovite, suštinske nevinosti. Svojom tišinom i krhkošću ona predstavlja trenutak ljepote koji nas prenosi u izvanvremensko. Kolekcija je građena na motivima orhideje iz stvaralaštva beogradske akademske slikarice Danke Dimitrijević, no nudi osobni prilagodljiv identitet kao vodič kroz čaroliju stvaranja.

Nekoliko odjevnih predmeta tako je stvarano upravo ručno izvezenim spometutim cvjetovima, a apsolutna “zvijezda” kolekcije crna je haljina kod koje orhideja obavija tijelo. Budući da se latice niježno šire iz svojega središta te prelaze na stražnji dio tijela, oko se krupnim planom vodi do istančanih detalja, punih prolazne ljepote koja izaziva divljenje. Haljina je izrađena poentles tehnikom, koja se u nekim zemljama zove još i kraljevskom čipkom jer je za izradu potrebno puno vještine, mašte i strpljenja. Pretpostavlja se da je stigla u Španjolsku s Maurima, a zatim se prosirila na Italiju i balkanske zemlje. I ovaj put kolekciju prati hit kolekcija sunčanih i dioptrijskih naočala koje dizajnerica već tri godine uspješno dizajnira za tvrtku Ghetaldus.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika