22.03.2011. / 18:17

Autor: Hina

Nije stao na 80 kaznenih djela: Nove policijske sumnje u Ptičeka iz Varaždina

I ovaj put je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je izradio krivotvorenu fakturu za neobavljene usluge koje je potom fakturirao drugoj tvrtki

Miljenko PtičekMiljenko PtičekBivšeg direktora varaždinske komunalne tvrtke Parkovi Miljenka Ptičeka policija je osumnjičila za nove zlouporabe položaja i ovlasti.

Ptiček je od prosinca prošle godine u pritvoru zbog sumnje da je počinio više od 80 kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave, a varaždinska policija danas je izvijestila o novim sumnjama u 48-godišnjeg Ptičeka.

I ovaj put je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je izradio krivotvorenu fakturu za neobavljene usluge koje je potom fakturirao drugoj tvrtki. Na taj je način, kažu u policiji, za oko 141.000 kuna oštetio tu neimenovanu tvrtku u korist tvrtke koju je vodio. Na navedenu je svotu izdana krivotvorena faktura, a ona je plaćena kompenzacijom.

U policiji kažu da je Ptiček od vlasnika tvrtke u prosincu 2008. tražio izradu završene situacije i krivotvorene građevinske knjige, iako radovi po ugovoru nisu završili. Na taj je način zadužio svoje trgovačko društvo za oko 1,2 milijuna kuna, umanjeno za izvedene radove od oko 220.000 kuna. Stvarni radovi su dovršeni tek u svibnju 2009. i bili su vrijedni oko 149.000 kuna manje nego je fakturirano, kažu u policiji.

Ptičeka je osumnjičen i da je oštetio drugu varaždinsku tvrtku u kojoj je također bio odgovorna osoba. Sumnjiči se da je utjecao na 42-godišnjeg zaposlenika Parkova da krivotvori narudžbe za usluge kojima su se koristile privatne osobe i fakturira ih toj drugoj tvrtki koja je od 2008. do 2010. , kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem, oštećena za najmanje 65.000 kuna.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
7/9/07

Vinogradar, 22.03.11. 18:38

Ptiček je bio najbliži suradnik varaždinskog gradonačelnika (i saborskog zastupnika) Čehoka čak su i obiteljski kumovi i neprekidno sticali bogatstvo pa je pravo čudo da istragom nije obuhvaćen Čehok. Jer - biti svakodnevno s nekim i ne vidjeti nijedan od 80 njegovih kriminalnih djela - za koliko se sumnjiči lopov Ptiček - zaista je na granici nevjerojatnosti.
Je, ali, ak bi Čehok završil v reštu - Jaca i HDZ bi imali jedan glas manje u Saboru.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika