24.03.2011. / 16:07

Autor: Hina

Osumnjičeni za napade na Miljuša i Galinca ostaju u pritvoru

Dvojici osumnjičenih za pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca produljen je pritvor za još mjesec dana, doznaje se danas na zagrebačkome Županijskom sudu na kojem se od kraja prosinca vodi istraga protiv Đorđa Vuletića i Darka Dakića za taj zločin.

Dušan MiljušDušan MiljušDvojici osumnjičenih za pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca produljen je pritvor za još mjesec dana, doznaje se danas na zagrebačkome Županijskom sudu na kojem se od kraja prosinca vodi istraga protiv Đorđa Vuletića i Darka Dakića za taj zločin.

Istražni sudac Zdenko Posavec pritvor im je ponovno produljio zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i supočinitelje za kojima se traga, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te teških okolnosti u kojima je počinjeno nedjelo za koje se terete.

Sudac je Hini potvrdio da do kraja istrage treba saslušati još "šest, sedam svjedoka, ako ne bude nekih novih prijedloga".

U istrazi su dosad svjedočile i žrtve brutalnog premlačivanja - novinar "Jutarnjeg lista" Dušan Miljuš i poduzetnik Josip Galinec.

Bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih Đorđe Vuletić (49) i Dakić (33) od uhićenja negiraju sumnje da su u rujnu 2008. brutalno pretukli poduzetnika Galnica usred dana kod Ministarstva gospodarstva.

Dakića se sumnjiči i da je s još jednim nepoznatim napadačem u lipnju te godine brutalno pretukao novinara ispred njegova stana u naselju Kajzerici.

Vuletića i Dakića tereti se kao "izvršitelje pokušaja ubojstva", a nalogodavac još nije poznat.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika