24.03.2011. / 16:26

Autor: Hina

TIH izabrao pet najboljih antikorupcijskih priča

Pobjednici natječaja za kratku priču o korupciji, odnosno inspiriranu korupcijom, što su ga organizirali Transparency International Hrvatska (TIH) i izdavačka kuća VBZ su Andrea Žigić Dolenc iz Varaždina, Darko Šeparović iz Vela Luke, Ksenija Kušec iz Zagreba, Jadranko Pušić iz Sesveta i Nenad Dragaš iz Zagreba.

Zorislav Antun PetrovićZorislav Antun PetrovićPobjednici natječaja za kratku priču o korupciji, odnosno inspiriranu korupcijom, što su ga organizirali Transparency International Hrvatska (TIH) i izdavačka kuća VBZ su Andrea Žigić Dolenc iz Varaždina, Darko Šeparović iz Vela Luke, Ksenija Kušec iz Zagreba, Jadranko Pušić iz Sesveta i Nenad Dragaš iz Zagreba.

Objavili su to danas Zorislav Antun Petrović, jedan od čelnika TIH-a i Zoran Simić iz VBZ-a nakon što su javno otvorili kuverte sa šiframa autora pod kojima su izabrane priče stigle na natječaj.

"Svaka od pet priča (Miris života, Moja Alma, O mrtvima sve najbolje, Svjedok i Uredan rukopis) problematizira različitu vrstu korupcije, u drugačijim područjima i s drugačijim iskustvima, po čemu se najbolje vidi koliko je naše društvo ogrezlo u korupciju. O korupciji se progovara kroz priče, dakle, na kulturološki, blaži i nježniji način", kazao je Petrović na konferenciji za novinare u sjedištu TIH-a.

Na natječaj je pristiglo 57 priča, a pet najboljih izabrao je žiri u kojem su bili profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Dean Duda, izvršna direktorica TIH-a Saša Šegrt i voditelj marketinga i promocije VBZ-a Zoran Simić.

Najbolje priče bit će objavljene u knjizi koja izlazi sredinom travnja, zajedno sa 10 priča poznatih autora koji su rado pristali sudjelovati u projektu i napisati priču o korupciji ili inspiriranu korupcijom, a to s Vlado Bulić, Ivica Đikić, Zoran Ferić, Julijana Matanović, Jurica Pavičić, Edo Popović, Olja Savičević Ivančević, Ivana Simić Bodrožić, Tena Štivičić i Ivan Vidić.

Urednik knjige Marko Pogačar ustvrdio je kako će to biti "snažna knjiga" koja će, na više polja prokazivati korupciju te dodao da zasad još ne znaju naslov knjige, ali da će njen podnaslov biti "Najljepše antikorupcijske priče".

Cijena knjige bit će niža od 50 kuna, a moći će se kupiti na kioscima širom Hrvatske kako bi mogla doći do što šire čitateljske publike, kazao je Pogačar.

Projekt "Knjigom po korupciji" dio je programa "Kulturom po korupciji" TIH-a kojim se, kroz projekte vezane uz kulturu, nastoji ukazivati na štetnost korupcije i njezine pojavnosti.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika