25.03.2011. / 15:15

Autor: Hina

Srbijanski "cyber ratnici" podupiru Gadafija

Korisnici interneta iz Srbije, njih više od 50 tisuća, danima ugrožavaju borbu libijske oporbe protiv Moamera el Gadafija tako što "cyber ratom" podupiru njega i njegov režim, prenose u petak elektronički mediji u Beogradu pozivajući se na tvrdnje oporbenoga Libijskog omladinskog pokreta.

Srbijanski hakeri podupiru Gadafijev režimSrbijanski hakeri podupiru Gadafijev režimKorisnici interneta iz Srbije, njih više od 50 tisuća, danima ugrožavaju borbu libijske oporbe protiv Moamera el Gadafija tako što "cyber ratom" podupiru njega i njegov režim, prenose u petak elektronički mediji u Beogradu pozivajući se na tvrdnje oporbenoga Libijskog omladinskog pokreta.

U priopćenju te organizacije, dostavljenom srbijanskoj agenciji Tanjugu, navodi se kako su korisnici iz Srbije pokrenuli "progadafijevski pokret" na Facebooku, Youtubeu, Twitteru, Myspaceu, i drugim društvenim mrežama.

"Poslije konzultacija s administratorima tih mreža, procjenjujemo da je više od 50 tisuća korisnika interneta iz Srbije aktivno uključeno u pružanje potpore Gadafiju", ističe se u priopćenju.

Dodaje se kako mediji daju veliku pozornost tim aktivnostima koje su, kako se navodi, privukle Gadafijeve pristaše iz drugih zemalja, a libijska državna televizija redovito emitira ono što pišu njegovi pristaše iz Srbije kako bi pokazala da i dalje ima potporu u drugim zemljama.

U pripćenju stoji kako, osim toga, mnogi korisnici iz Srbije na internetu ratuju protiv "protugadafijevih" skupina i internetskih stranica te da hakiraju ili ruše stranice povezane sa snagama koje se bore protiv Gadafija i sa snagama NATO-saveza, SAD-a, Francuske i Velike Britanije.

"Sumnjamo da iza toga progadafijevskog pokreta stoje moćne političke organizacije i političke stranke i pozivamo međunarodnu zajednicu da s tim u vezi hitno nešto poduzme", priopćio je Libijski omladinski pokret, dodajući da je za tako malu zemlju poput Srbije, s relativno skromnim brojem korisnika interneta, organiziranje više od 50 tisuća aktivnih Gadafijevih pristaša, koji zajedno deluju na internetu, velik pothvat koji zahtijeva mnogo predanosti, rada i novca.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
22/6/10

Konstantinos, 25.03.11. 15:30

Dobro jutro! Pa to se zna vec odavno kao i to da se srbijanski placenici bore na strani Gadafijevog rezima! Ako pogledate nacin "prljave " borbe po gradovima onda ce te vidjeti da se po taktici ni malo ne razlikuje od Slobine! Srbijo srami se!


registracija
7/1/11

djani, 25.03.11. 20:27

SRBI SU NAJBOLESNIJI NAROD,O TOM NEMA DIVANA,ALI RJEŠILI SMO IM GLAVOBOLJU KOJA SE ZVALA KRAJINA IZ LJEKARNE KOJA SE ZOVE SANU I SPC,ISČUPALI SMO IM KORIJENJE


registracija
30/6/09

jebivjetar, 28.03.11. 18:57

Samo naprijed Srbi ! Jebat će im Gadafi mater cigansku ! Pozdrav od Hrvata!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika