25.03.2011. / 16:21

Autor: Nacional.hr

ASTRA proširila domet na 135 milijuna kućanstava u 35 zemalja

Sveukupno, sateliti čine najveću digitalnu infrastrukturu s postotkom digitalizacije od 95 posto, opskrbljujući 75 milijuna digitalnih domova, u usporedbi 29 milijuna kućanstava s digitalnim kabelskim programom i postotkom digitalizacije od 42 posto

Astra sada opskrbljuje 16 od ukupno 20 milijuna HDTV kućanstava koji primaju HD signal direktno sa satelitaAstra sada opskrbljuje 16 od ukupno 20 milijuna HDTV kućanstava koji primaju HD signal direktno sa satelitaSES ASTRA danas je objavila da je proširila svoj tehnički domet u Europi, i sada stiže do 135 milijuna kućanstava u Europi i Sjevernoj Africi preko svoje satelitske flote. To predstavlja više od polovice svih TV kućanstava u ovim regijama. SES ASTRA Satellite Monitor, godišnje istraživanje tržišta koje mjeri TV pokrivenost u 35 zemalja, pokazuje stalan rast Astre na svim platformama i distribucijskim modelima, od satelitskog prijema (Direct-to-Home, DTH) do High Definitiona (HD) i IPTV-a (TV preko DSL-a). Prema ovom istraživanju, ASTRA nastavlja biti pokretač digitalizacije i najvažnija HD platforma u Europi.

Astra sada opskrbljuje 16 od ukupno 20 milijuna HDTV kućanstava koji primaju HD signal direktno sa satelita. Sateliti prenose više od 200 HD kanala svih vodećih TV kuća. U rastućem segmentu IPTV-a - televizije prenošene na Internet Protocol (IP) format preko telekomunikacijskih mreža - također zauzima vodeću poziciju kao tehnički dobavljač. Najnovije analize tržišta pokazuju da ASTRA sateliti šalju signal - preko network head-end platformi - u skoro 10 od ukupno 12 milijuna IPTV kućanstava.

Sveukupno, sateliti čine najveću digitalnu infrastrukturu s postotkom digitalizacije od 95 posto, opskrbljujući 75 milijuna digitalnih domova, u usporedbi 29 milijuna kućanstava s digitalnim kabelskim programom i postotkom digitalizacije od 42 posto. Skoro svako drugo digitalno TV kućanstvo danas signal dobiva preko satelita. Spajajući analogni i digitalni prijem, sateliti su povećali vodstvo nad kabelskim mrežama, dostižući do 79 milijuna domova, za razliku od 71 milijuna s kabelskim priključkom.

Platforma za njemačke HD programe, HD+ također pokazuje impresivan rast. HD+, koji sada ima osam privatnih, besplatnih TV kanala u HD rezoluciji i također omogućuje prijem svih besplatnih HDTV kanala u Njemačkoj, dostavio je više od 1,5 milijuna smart card kartica proizvođačima prijamnika koji su na tržište izbacili više od 50 različitih modela HD+ prijamnika. Prodano je 400.000 tih prijamnika, kao i dodatnih 100.000 standardnih modula koji omogućavaju prijem HD+ signala na prijamnicima koji nisu namijenjeni za HD+.

„Konstantan rast naših tehničkih dosega, posebno na budućim platformama i distribucijskim modelima poput HD-a i IPTV-a pokazuje da satelit ostaje najatraktivnija digitalna infrastruktura" kaže Ferdinand Kayser, predsjednik i i glavni izvršni direktor kompanije SES Astra. „Uspjeh HD-a temeljen je na tehničkom napretku kojeg naši sateliti nude, pokrivajući velika područja povoljnim i visokokvalitetnim signalom i uslugom. Brzina rasta HD-a dokazuje da televizija ostaje najvažniji zabavni medij, a u spoju s uslugama interaktivne telekomunikacije u hibridnim rješenjima, partnerstvo s telekomunikacijskim kompanijama sljedeći je logički korak našeg strateškog razvoja i naš glavni pokretač budućeg poslovanja."

Vezane vijesti

Digitalizacijom do programa: Gotovo 50 posto Europljana digitalnu TV gleda...

Digitalizacijom do programa: Gotovo 50 posto Europljana digitalnu TV gleda preko satelita

Prelazak televizijskog signala s analognog na digitalni prijem predstavlja logički nastavak razvoja televizije. Radi se o najvećem skoku u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika