28.03.2011. / 11:14

Autor: Nacional.hr

"Play & pray for Japan" humanitarni koncert za Japan zagrebačke filharmonije

Ulaz na koncert bit će slobodan, a Zagrebačka filharmonija poziva sve ljude dobre volje da pruže svoju pomoć za Japan donacijom

Koncert "Play & pray for Japan" dio je međunarodne inicijative europskih orkestara za pomoć stradalom JapanuKoncert "Play & pray for Japan" dio je međunarodne inicijative europskih orkestara za pomoć stradalom JapanuZagrebačka filharmonija 4. travnja održat će u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu u 20 sati veliki humanitarni koncert za pomoć Japanu. Koncert "Play & pray for Japan" dio je međunarodne inicijative europskih orkestara za pomoć stradalom Japanu.

Zagrebačka filharmonija svakodnevno prati razvoj događaja u Japanu, a s ovom dalekom zemljom vežu je i posebne veze, jer je veliki japanski maestro Kazushi Ôno - u našim najtežim godinama, u jeku Domovinskoga rata - ispisao čak šest godina povijesti našega orkestra. Zagrebačka filharmonija dakako nije zaboravila niti veliku donaciju od čak milijun njemačkih maraka kojom je Japan u to isto vrijeme omogućio kupovinu novih vrijednih instrumenata za orkestar.

Iako je maestro Ôno potvrdio da će ravnati ovim koncertom, zdravstveni razlozi nažalost su ga spriječili u planiranom dolasku u Zagreb. Njegovu je ulogu odmah preuzeo veliki prijatelj Zagrebačke filharmonije maestro Uroš Lajovic, koji će zajedno sa Zagrebačkim filharmoničarima u ponedjeljak 4.4. izvesti Tragičnu uvertiru Johannesa Brahmsa i Petu simfoniju Ludwiga van Beethovena. U ime maestra Ônoa publici u dvorani obratit će se njegova supruga Yuriko Ôno.

Stihovima pjesme Pobratimstvo lica u svemiru Tina Ujevića i njihovom humanom porukom "Ne boj se! Nisi sam!" u izvedbi dramskog umjetnika Gorana Matovića simbolično će biti poslana poruka prijateljstva, a zborskim pokličem "U boj, u boj" iz Zrinjskog Ivana pl. Zajca uz sudjelovanje Zbora Ivan Goran Kovačić i podrška narodu Japana da smogne snage i ne preda se strahotama koje su ga zatekle.

Suorganizator koncerta je dugogodišnji partner Zagrebačke filharmonije BCC Services.

Ulaz na koncert bit će slobodan, a Zagrebačka filharmonija poziva sve ljude dobre volje da pruže svoju pomoć za Japan donacijom na poseban broj žiro računa Hrvatskoga crvenog križa 234000 – 1511555516 pozivom na 02.

Dobrovoljni novčani prilozi moći će se predavati i na za to posebno organiziram mjestima na samom koncertu. Za više informacija posjetite našu web stranicu www.zgf.hr.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika