28.03.2011. / 12:19

Autor: Ivanka Rade

Humanitarna akcija: Svaki dan je borba za život male Taše

Veći dio svog života od kada je bila beba Taša je provela po bolnicama tako da je ovoj obitelji svaka vrsta pomoći dragocjena i dobrodošla

Taša Čiča sa majkom MašomTaša Čiča sa majkom MašomDvogodišnja djevojčica Taša Čiča iz Bakra od rođenja se bori s mnogim zdravstvenim problemima koji su posljedica velikog oštećenja mozga nastalog zbog komplikacija u trudnoći i teškog poroda. Jako se teško kreće i barem jedanput dnevno ima epileptični napadaj. Za nju i njezina 17-godišnjeg brata brine se samohrana majka Maša Čiča koja radi kao profesorica hrvatskog jezika, a uz jednu plaću obitelj ima i stambeni kredit za stan od 47 kvadrata u kojem žive te mnoga zaduženja nastala zbog skupih terapija i rehabilitacija koje Taša svakih šest mjeseci mora obaviti u Americi.

“Nakon svake od ovih terapija u Americi - koja nas košta oko 30 tisuća kuna - kod Taše smo vidjeli velika poboljšanja. Naravno da smo od HZZO-a tražili da nam pokrije troškove liječenja u inozemstvu jer ono u Hrvatskoj nije dostupno, ali su naš zahtjev odbili. U europskim zemljama takvu vrstu liječenja osiguravatelji priznaju, ali mi smo prisiljeni sami namaknuti novac za našu Tašu”, ispričala je njezina majka Maša Čiča te dodala da kako bi svoju djevojčicu osposobila za samostalni život sada treba pomoć dobrih ljudi. Liječnici su zadovoljni Tašinim napretkom nakon svake od terapija za koje je ova obitelj već namaknula 400 tisuća kuna. Veći dio svog života od kada je bila beba Taša je provela po bolnicama tako da je ovoj obitelji svaka vrsta pomoći dragocjena i dobrodošla.

Želite li pomoći obitelji Čiča, novčane donacije možete uplatiti na tekući račun Maše Čiča koji je otvoren u Raiffeisen banci.
Broj tekućeg računa: 3234146994
Žiro račun Raiffeisen banke je: 2484008-1000000013

Vezane vijesti

Humanitarka: Dirljivo pismo zabrinutog dječaka

Humanitarka: Dirljivo pismo zabrinutog dječaka

"Dobar dan! Ja sam Silvio Kramar iz Darde, sela nedaleko od Osijeka u Slavoniji i Baranji. Završio sam srednju školu za vozača kamiona, sve sam… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika