30.03.2011. / 14:31

Autor: Hina

Otvorena multimedijska izložba "Zajedno za sigurniji internet"

U Središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku danas je otvorena multimedijska izložba "Zajedno za sigurniji internet".

Igor LučićIgor LučićU Središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku danas je otvorena multimedijska izložba "Zajedno za sigurniji internet".

Riječ je o izložbi učeničkih radova iz cijele Hrvatske koji široj javnosti otkrivaju kako sigurnost na internetu izgleda promatrana dječjim očima.

Otvarajući izložbu državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, Igor Lučić upozorio je kako je značaj i uloga informacijsko-komunikacijske tehnologije u svakodnevnom životu neupitna.

Kako su zlouporabama obično izložena djeca, Središnji državni ured za e-Hrvatsku, sa svojim partnerima, aktivno djeluje na informiranju i edukaciji učenika, roditelja i šire javnosti o potrebi sigurne i odgovorne uporabe interneta, rekao je Lučić.

Izložba "Zajedno za sigurniji internet", kako je kazao, samo je jedna u nizu aktivnosti koje se poduzimaju u tom smjeru.

Na izložbi su predstavljeni radovi učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola koji su, u sklopu akcije "Sigurniji internet za djecu" zajednice Suradnici u učenju, okupljene oko portala ucitelji.hr te digitalnog časopisa Pogled kroz prozor, svojim radovima upozorili vršnjake na moguće opasnosti na internetu te ih savjetovali kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu.

Cilj izložbe je, kako je rečeno, podići razinu svijesti šire javnosti o potrebi sigurne i odgovorne uporabe informacijsko komunikacijske tehnologije, s naglaskom na djecu kao aktivne korisnike interneta.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika