30.03.2011. / 14:39

Autor: Hina

Orasi najzdraviji među orašastim plodovima

Orasi su najzdraviji među orašastim plodovima i trebalo bi ih češće jesti iz zdravstvenih razloga, objavili su američki znanstvenici, a prenosi BBC.

Svi orašasti plodovi su zdravi jer imaju odlične nutritivne vrijednostiSvi orašasti plodovi su zdravi jer imaju odlične nutritivne vrijednostiOrasi su najzdraviji među orašastim plodovima i trebalo bi ih češće jesti iz zdravstvenih razloga, objavili su američki znanstvenici, a prenosi BBC.

U usporedbi s ostalim orašastim plodovima, orasi imaju najvišu razinu antioksidansa koji tijelu pomažu u zaštiti od bolesti, rekao je dr. Joe Vinson sa sveučilišta u Scrantonu, u Pennsylvaniji.

Svi orašasti plodovi su zdravi jer imaju odlične nutritivne vrijednosti, bogati su nezasićenim masnim kiselinama, mineralima i vitaminima, ali su orasi još zdraviji od, primjerice, badema, lješnjaka ili pistacija.

Vinson je analizirao razinu antioksidansa u devet različitih vrsta orašastih plodova i zaključio da ih u orasima ima dvostruko više nego u ostalima. Uz to, antioksidansi u orasima odlične su kvalitete, od dva do petnaest puta moćniji od, primjerice, vitamina E.

Redovna konzumacija orašastih plodova u umjerenim količinama smanjuje rizik od bolesti srca, nekih oblika raka, dijabetesa i drugih zdravstvenih problema.

Vezane vijesti

'Kokice su hranjive i zdrave'

'Kokice su hranjive i zdrave'

Znanstvena studija sa Sveučilišta Scranton u Pennsylvaniji je dokazala kako su kokice hranjivije od voća i povrća, piše Gizmodo.com Nemojte se bojati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika