31.03.2011. / 08:06

Autor: Nacional.hr

Googleov novi pokušaj osvajanja korisnika: Uvodi se gumb 'like'?

U Googleu ističu kako će kao kontakte koristiti već stvorene veze među korisnicima u, primjerice, Google Chatu

Google stalno pokušava dostići FacebookGoogle stalno pokušava dostići FacebookOtkako se prije pet godina pojavio Facebook, Google mu svojim novim uslugama pokušava parirati. Najveći svjetski pretraživač pokušao je sa Google Waveom, a onda i sa Buzzom. I dok je Wave otišao u zaborav, Buzz je još uvijek prisutan, ali slabo korišten.

No, čini se kako su u Googleu ipak napokon shvatili da se protiv Facebooka ne mogu boriti, već da mogu jedino usvojiti pozitivne promjene koje je on donio. Tako su najavili da će uvesti svojevrstan gumb "like".

Točnije, Googleov gumb "+1" trebao bi se početi pojavljivati uz rezultate pretraživanja na njihovom pretraživaču. Na taj bi način korisnicima omogućili da sami signaliziraju koji su im rezultati pretraživanja relevantniji, a u budućnosti je u planu isti gumb "ugraditi" i na web stranice. Jednom "lajkan" rezultat pretraživanja pojaviti će se kao vaša preporuka drugim korisnicima Googlea koji se nalaze među vašim kontaktima.



U Googleu ističu kako će kao kontakte koristiti već stvorene veze među korisnicima u, primjerice, Google Chatu.

Iako se ovaj koncept čini puno bolje osmišljen od Buzza ili Wavea, Google do sad nije imao previše sreće u ostvarivanju kontakta sa svojim korisnicima. Uz to, postavlja se pitanje isplativosti "+1" opcije ukoliko korisnici nisu ulogirani u svoj Google račun.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika