31.03.2011. / 13:11

Autor: Nacional.hr

Samsung Electronics prvi na svijetu započeo masovnu proizvodnju prozirnih LCD-a

Prozirni zasloni imaju beskrajne mogućnosti korištenja u oglašavanju, a mogu ih koristiti tvrtke i škole kao interaktivni uređaj za komunikaciju koji omogućava učinkovitije prikazivanje podataka

Samsungov prozirni LCD ekranSamsungov prozirni LCD ekranSamsung Electronics je objavio da je u ožujku ove godine započeo masovnu proizvodnju prozirnog LCD zaslona veličine 22 inča.

Zaslon je dostupan u dvije verzije - izvedbi koja podržava crno-bijeli prikaz i izvedbi koja podržava prikaz u boji; imaju omjer kontrasta od 500:1 i WSXGA (1680*1050) rezoluciju.

Za razliku od konvencionalnih LCD zaslona koji koriste jedinicu za pozadinsko osvjetljenje (BLU - Back Light Unit) i podržavaju transparentnost do 5 posto, Samsungov prozirni LCD zaslon se može pohvaliti s najboljim postotkom, s više od 20 posto za crno-bijeli model i više od 15 posto za model u boji.

Prozirni LCD zaslon podržava visok postotak prozirnosti, što omogućava promatraču da gleda kroz zaslon kao kroz staklo te troši 90 posto manje energije u odnosu na uobičajene LCD zaslone koji koriste jedinicu za pozadinsko osvjetljenje. To je moguće jer LCD zaslon koristi ambijentalno svijetlo poput sunčeve svijetlosti, što smanjuje ovisnost zaslona o struji.

Ugradnjom HDMI (multimedijsko korisničkog sučelje visoke razlučivosti) i USB priključka Samsungov transparentni LCD zaslon pruža veće pogodnosti ne samo proizvođačima nego i korisnicima.

Prozirni zasloni imaju beskrajne mogućnosti korištenja u oglašavanju. Mogu se primjerice postaviti u izloge, na reklamne panele ili koristiti u vitrinama. Prozirne zaslone također mogu koristiti tvrtke i škole kao interaktivni uređaj za komunikaciju koji omogućava učinkovitije prikazivanje podataka.

Younghwan Park, viši potpredsjednik poslovne jedinice LCD tvrtke Samsung Electronics kaže: "Prozirni zasloni će imati širok spektar primjena na svim područjima industrije kao učinkoviti uređaji informiranja i komuniciranja. S prvom masovnom proizvodnjom LCD panela na svijetu, ali i razvojem aplikacija za njih, Samsung Electronics ima namjeru predvoditi svjetsko tržište prozirnih LCD zaslona".

Vezane vijesti

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung je najavio novi mobilni telefon, Samsung Galaxy Ace. Dizajniran za korisnike koji žive aktivnim načinom života, Galaxy Ace Duos bit će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika