01.04.2011. / 09:58

Autor: Naciona List

Ostavka podnosi Jadranku Kosor?!

Već je dosta mjeseci poznato kako hrvatska premijerka jednostavno ne podnosi Ostavku, a svo se vrijeme špekuliralo kako je situacija po pitanju nepatvorene mržnje u ovom odnosu obostrana, premda se Ostavka nikada nije službeno očitovala o tim glasinama

Jadranka Kosor u nekoliko je navrata viđena kako razgovara s Ostavkom (na slici), pa se već otprije spekuliralo da će je krenuti podnositi. Nažalost, odnosi između njih dvije nikad nisu postali tako intimniJadranka Kosor u nekoliko je navrata viđena kako razgovara s Ostavkom (na slici), pa se već otprije spekuliralo da će je krenuti podnositi. Nažalost, odnosi između njih dvije nikad nisu postali tako intimniPravo iznenađenje dogodilo se jutros na izvanrednoj i nadasve nenadanoj konferenciji za štampu u uredu Vlade Jadranke Kosor. Naime, oveća količina novinskih izvjestitelja ostala je zapanjena nakon što je Ostavka najavila kako će podnijeti Jadranku Kosor! Čuđenje na licima prisutnih žurnalista zadržalo se više od nekoliko minuta, s obzirom da je već dosta mjeseci poznato kako hrvatska premijerka jednostavno ne podnosi Ostavku, a svo se vrijeme špekuliralo kako je situacija po pitanju nepatvorene mržnje u ovom odnosu obostrana, premda se Ostavka nikada nije službeno očitovala o tim glasinama.

Međutim, uskličnici nad glavama prisutnih žurnalista ubrzo su otprhnuli u nepoznatom smjeru, nakon što je Ostavka obrazložila zašto se baš sad predomislila: "Spremna sam podnijeti Jadranku Kosor, jer je pritisak javnosti po tom pitanju prevršio svaku mjeru. Iz dana u dan u medijima me se neizravno proziva u gotovo svakom novinskom tekstu koji se bavi problematikom izlaska hrvatske iz financijske, moralne i druge krize, kao i u temama što se tiču prokazivanja dežurnih krivaca za nezavidnu situaciju u koju smo dovedeni. Dapače, u gotovo svakom naslovu članka, komentara ili analize aktualnog političkog stanja nalazi se moje ime. Zbog toga se usudim reći kako se protiv moje osobe vodi rijetko viđena hajka. No, jedno je što ja mislim, a drugo kako hrvatska javnost interpretira stvarnost u kojoj se nalazimo. Premda mi je ovaj trenutak jedan od najtežih u životu, svi nabrojeni razlozi su me ponukali da javno, jednom i za svagda, najavim kako ću podnijeti Jadranku Kosor", rekla je vidno rastresena Ostavka, koju su, nakon inicijalne zbunjenosti, novinari počeli rešetati brojnim upitima. Primjerice, da li je spremna podnijeti hrvatsku premijerku uz određene uvjete preko kojih neće prijeći, ili je njezino podnošenje Kosoreve potpuno bezuvjetno.

"Mislim da bi u ovim teškim trenucima za našu Domovinu u najmanju ruku bilo licemjerno i iznimno egoistično da svoju odluku uvjetujem bilo čime, a nekmoli da ruku podnošenja uvaženoj hrvatskoj premijerki pružam sa figom u džepu. Ništa nije definirano u našem budućem odnosu, ali po mom bi mišljenju najidealniji scenarij bio kad bi Jadranka Kosor dala simbolički potpis pomirenja na meni. Mjesto u mom srcu, koji se nalazi na desnom donjem kutu, već je mjesecima rezervirano za našu premijerku, i ja je još jednom, ovaj puta sasma javno, pozivam da pruži ruku u kojoj će držati nalivpero i da i ona mene konačno krene podnositi!", poručila je Ostavka.

Možebitno zatopljenje odnosa između kancelarke Kosor i ove konkretne Ostavke biti će diplomatski slučaj bez presedana u hrvatskoj visokoj politici, nakon više od dva desetljeća. Naime, politolozi i stručnjaci za pripadajuća proučavanja, ponajprije oni u Bruxellesu, već duže vrijeme pokušavaju proniknuti u fenomen jedinstven za hrvatsko političko podneblje - činjenicu da vlastonosci organski ne podnose Ostavke, mada zdravorazumska logika i sva druga relevantna empirijska istraživanja govore kako je profil hrvatskog političara idealan za podnošenje gotovo svih tipova Ostavki. To je, pokazala su istraživanja, politička vrst koalicije koja ponajviše paše biračima.

Iznimka u ovom nadasve neobjašnjivom pravilu desila se prije dvije godine, kad je pred milijunskim auditorijem prethodnik Jadranke Kosor otkrio da zapravo itekako podnosi ovu istu Ostavku. Međutim, ljubav između njega i Ostavke trajala je samo nekoliko mjeseci, jer se naknadno doznalo kako je Ivo Sanader uopće ne voli, te da ju je krenuo podnositi samo zato jer je lopov koji je mislio da će na taj način spasiti vlastitu guzicu. To je, smatra se, stvorilo određene traume kod Ostavke, koja je sve do sada bila oprezna po pitanju podnošenja Jadranke Kosor.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
30/6/05

astajcic, 01.04.11. 12:11

Molim da se u sljedećem tekstu pozabavite problemom koga zapravo podnosi JK i koliko toga može podnijeti...


registracija
7/3/11

medjimurec, 01.04.11. 12:52

A na cemu je ovaj novinar ? Bolje da to vise ne uzima lupeta bez veze ,,


registracija
13/10/09

branimir, 02.04.11. 21:08

@medjimurec, to mi kakjkavci nemreno razmeti jer je to visokoumni članak napisan samo za inteligenciju poput ove koja drma u Nacionalu, JL, Globusu... Ja, bogec nezam tko ovde koga i zakaj.


registracija
30/6/05

astajcic, 05.04.11. 23:28

Ostavka je pozvala JK, al ju je čuo Heby, što se dogodilo u komunikacijskom kanalu? Očekujemo nastavak borbe gđe Ostavke i objašnjenje kuršlusa. Hitno!


registracija
11/4/11

mane, 11.04.11. 15:45

Pa kak to ko kajkavec ne razmes? pa ti je to skroz jednostavno. neki veliju da bu, a neki da ne. Ni sama nezna kaj hoce.


registracija
19/10/10

lunar, 17.04.11. 19:15

Ja samo čekakam da nam jaca objasni čemu se ona onako "kiselo" i ponogrlo smijuljila na svako pitanje novinara i izvještavanje o upitanim događajima. Pa ajde jaco da te čujemo......šta je to toliko dobro bilo za ismijano raspoloženje?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika