01.04.2011. / 11:58

Autor: Hrvoje Šimičević

Nestao Božidar Kalmeta! 'Da li je tko vidio ovog čovjeka?'

"Čovjek je jednostavno nestao s lista zemlje, i to sa onog koji se bavio dosta atraktivnom zemljom za građevinsku namjenu!", rekla je uzbuđenim tonom ugledna pravna stručnjakinja Ana Lovrin

U vrijeme snimanja ove fotografije Božidar Kalmeta bio je druželjubiv pa se često pojavljivao na seoskim zabavamaU vrijeme snimanja ove fotografije Božidar Kalmeta bio je druželjubiv pa se često pojavljivao na seoskim zabavamaPola godine nakon što su lokalne vlasti Grada Zadra otkrile kako iza misterioznog nepostojanja pedeset i osam svojih sugrađana stoje nepoznati otmičari, ministar prometa, pomorstva i veza Božidar Kalmeta misteriozno je i netragom nestao! Kako piše ugledna lokalna tiskovina Hrvatski list, ovaj istureni primjerak Hrvatske demokratske zajednice netragom je nestao u prošli četvrtak i to sa svih dokumenata koji su se bavili preprodajom zemljišta na zadarskom Višnjiku. "Čovjek je jednostavno nestao s lista zemlje, i to sa onog koji se bavio dosta atraktivnom zemljom za građevinsku namjenu!", rekla je uzbuđenim tonom ugledna pravna stručnjakinja Ana Lovrin, dodajući kako je upravo ona bila jedna od posljednjih koja je na ovim dokumentima vidjela Božidara Kalmetu.

"Nisam sigurna kad točno, možda prošli utorak, ili srijeda, ne mogu se sad sjetiti... Uglavnom, kao i obično, Božidar i ja našli smo se na tim dokumentima, odmah ispod pečata Gradske Uprave. Bio je dosta nervozan, stalno se nešto vrzmao, konstantno ponavljajući nešto o nestancima, uskoku, autocestama, tunelima...i slične nepovezane besmislice", prisjeća se vidno uznemirena Lovrin.

Ostavka podnosi Jadranku Kosor?!

Potom joj je Božidar rekao kako odmah moraju nestati s dokumenata na kojima su se oboje našli, kao da tamo nikad nisu ni bili, jerbo da će Jadranka popizditi kad sazna da su zalazili na to mjesto.

"To je bilo zadnje što mi je rekao. Od tada ga više nisam vidjela na tim dokumentima, što sam odmah prijavila stranačkoj središnjici u Zagrebu. Znate, meni je pun kufer toga da sam stalno usamljena na dokumentima. Već sam dobrano ušla u godine, te mi najgoru noćnu moru predstavlja samoća, posebice ako je ona na službenim listovima papira", ispričala nam je ova ugledna pravna stručnjakinja, koja je u naletu očaja po matičnom kvartu polijepila i letke sa slijedećim napisom: "Pet centimetara u širinu, standardan činovnički potpis, prepoznatljiv po specifičnoj krasopisnoj intervenciji na velikom slovu B. Ako ste vidjeli ovog čovjeka, javite se u HDZ. Nagrada je parče zemlje na atraktivnoj zadarskoj lokaciji"

Istinski zaintrigirani ovom pričom i u želji da pronađu čovjeka kojeg kao da nije ni bilo, reporteri portala Nacional.hr zaputili su se još dublje u samu materiju nesigurnim stazama istraživačkog žurnalizma, a ono što su spoznali nakon višednevne istraživačke drame, jedino se može uspoređivati sa scenarijom kakvog teoretičarsko-zavjereničkog dokumentarca o šačici moćnika što iz sjene manipuliraju povijesnim bespućima. Naime, pokušavajući pronaći Kalmetu na dokumentima gdje je prema pouzdanim izvorima posljednjih deset godina boravio, otkrili smo kako je i od tamo netragom ispario! HEP, HAC i Hrvatske ceste - samo su neke lokacije na kojima Božidar Kalmeta već mjesecima nije viđen.

"Kalmetu sam posljednji puta vidio na nekom dokumentu prije kojih pola godine. Kolega mi je isto pričao da je Božu vidio kako panično bježi s ove lokacije, uzimajući sa sobom samo najosnovnije potrepštine: četkicu za zube, kalodont, gel za frizuru i 15 kilometara autoceste na dionici od Dugopolja do Ravče", rekao nam je Jurica Prskalo, bivši šef Uprave Hrvatskih autocesta, koji je želio ostati anoniman.

Vezane vijesti

Kalmeta podržava Karamarka

Kalmeta podržava Karamarka

Božidar Kalmeta, koji je danas ponovno izabran za predsjednika zadarskoga Županijskog HDZ-a, izjavio je nakon stranačke Izborne skupštine u Zadru,… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 01.04.11. 13:48

Hahahah, dobarr! :)


registracija
27/8/09

Lujo1, 01.04.11. 21:43

Kakvo bi to bilo društvo vu Remetincu!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika