05.04.2011. / 11:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Premijere Gavranovih drama u Pragu i Moskvi

Kazalište Svobodnaya scena iz Moskve 11. travnja premijerno će u Kazalištu MTUZ uprizoriti komediju "Sve o muškarcima". Na ruski ju je preveo Sergej Girin, redatelj je Yakov Lomkin, a glume Maxim Averin, Petr Krasilov, Viktor Dobronravov i Dmitry Joidik

ArhivaArhivaJedan od najizvođenijih hrvatskih književnika i dramatičara Miro Gavran tijekom travnja imat će u Češkoj i Rusiji dvije premijere svojih djela: drama "Noć bogova" premijerno će se izvesti 10. travnja u Pragu, a "Sve o muškarcima" dan kasnije u Moskvi.

Češku verziju Gavranove drame "Noć bogova" iz 1986. izvest će praško kazalište Komorni Činohra, u režiji Jirija Babeka. Tu priču o sukobu politike i umjetnosti, koja je dosad igrala u skoro dvadeset različitih kazališta, prevela je Dagmar Ruljančić, a glume Vasil Fridrich, Lukaš Kral i Matouš Ruml.

Kazalište Svobodnaya scena iz Moskve 11. travnja premijerno će u Kazalištu MTUZ uprizoriti komediju "Sve o muškarcima". Na ruski ju je preveo Sergej Girin, redatelj je Yakov Lomkin, a glume Maxim Averin, Petr Krasilov, Viktor Dobronravov i Dmitry Joidik.

Od praizvedbe 2006. u Slovačkoj taj Gavranov tekst, koji s humorom i neočekivanim sukobima prikazuje svijet suvremenog muškarca, imao je desetak premijera, a preveden je, među ostalim, na engleski, poljski, slovački, rumunjski, češki, latvijski.

Djela Mire Gavrana dosad su prevedena na 35 jezika, njegove drame i komedije imale su više od 200 premijera, a vidjelo ih je više od dva milijuna gledatelja diljem svijeta, stoji u priopćenju Presscuta.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika