05.04.2011. / 12:29

Autor: Hina , Nacional.hr

Grčka traži mjesto za toksični otpad blizu Atene

Ministarstvo "surađuje s lokalnim vlastima kako bi pronašlo sigurno mjesto" za taj otpad, naslijeđen iz eksploatacije u 19. i 20. stoljeću tih rudnika iz kojih je Atena crpila sredstva, ističu iz ministarstva

IlustracijaIlustracijaGrčke vlasti pokrenule su postupak za preseljenje i osiguravanje približno 150 tona visoko toksičnog otpada nakupljenog u rudniku Lavrion, koji se koristio do 20. stoljeća jugoistočno od Atene, objavilo je u utorak ministarstvo okoliša.

Ministarstvo "surađuje s lokalnim vlastima kako bi pronašlo sigurno mjesto" za taj otpad, naslijeđen iz eksploatacije u 19. i 20. stoljeću tih rudnika iz kojih je Atena crpila sredstva, ističu iz ministarstva.

Po pisanju dnevnika Ethnos, atenski tužitelj zadužen za pitanja okoliša također je otvorio preliminarnu istragu o eventualnim kašnjenjima ili zanemarivanjima u tom projektu, s obzirom na opasnost otpada, uskladištenog u bačvama u zdanju iz 1960. godine.

Vlasti su upozorene istraživanjem atenske Politehničke škole koja je ukazala na krhkost zdanja u slučaju potresa, u zemlji u kojoj je koncentrirano 50 posto seizmičke aktivnosti u Europi, piše Ethnos.

Nekadašnje rudarsko nalazište pretvoreno je u kulturni i tehnološki park, na ulazu u lučki lokalitet Lavrion.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika