06.04.2011. / 13:38

Autor: Hina

Ide u zatvor i mora vratiti 39,4 mil.kn: Ustavni sud odbio Zagorčevu žalbu u slučaju 'dragulji'

Ustavni sud zauzeo je stav da pravomoćnom presudom nisu povrijeđena Zagorčeva prava, kako je on tvrdio u ustavnoj tužbi

ArhivaArhivaUstavni sud danas je kao neosnovanu odbacio ustavnu tužbu bivšeg generala Vladimira Zagorca na presudu u slučaju "dragulji" zbog koje je pravomoćno osuđen na sedmogodišnju zatvorsku kaznu.

Zagorec je odlukom Županijskog suda, koju je kasnije potvrdio i Vrhovni sud, osuđen na sedam godina zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti jer je 2000., odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane, iz sefa ministarstva odnio torbu s draguljima.

Uz zatvorsku kaznu Zagorec je osuđen i na oduzimanje imovina vrijedne 39,4 milijuna kuna.

Ustavni sud zauzeo je stav da pravomoćnom presudom nisu povrijeđena Zagorčeva prava, kako je on tvrdio u ustavnoj tužbi. Među ostalim Zagorec je tvrdio da mu je povrijeđeno ustavno pravo na pravično suđenje i pravo na žalbu.

Na iste stvari Zagorčevi su se odvjetnici žalili i nakon prvostupanjske presude na zagrebačkom Županijskom sudu. Ustavni je sud, među ostalim, zaključio da u ustavnoj tužbi nije dovoljno ponoviti razloge istaknute u ranijim žalbama, jer ustavna tužba mora sadržavati konkretne i obrazložene razloge eventualne povrede određenog ustavnog prava.

Nakon pravomoćne presude u "slučaju dragulji" nekada najodlikovanijem hrvatskom generalu koji je ostao bez čina i odličja, sudi se i zbog nezakonite obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 06.04.11. 15:32

dali kod nas ima postenih.... svaki dan nova afera
a gle kako se zale kad su njihove g..... u pitanju


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika