06.04.2011. / 16:54

Autor: Hina

Najtraženi britanski pedofili borili se i u Hrvatskoj

Najtraženiji britanski pedofili, blizanci Kenneth i Thomas Parker, bili su plaćenici u ratovima u Južnoj Africi i bivšoj Jugoslaviji, uključujući i Hrvatsku, objavio je u srijedu britanski list Daily Mail na svojim internetskim stranicama.

Thomas i Kenneth ParkerThomas i Kenneth ParkerNajtraženiji britanski pedofili, blizanci Kenneth i Thomas Parker, bili su plaćenici u ratovima u Južnoj Africi i bivšoj Jugoslaviji, uključujući i Hrvatsku, objavio je u srijedu britanski list Daily Mail na svojim internetskim stranicama.

List piše da se 56-godišnjaci iz Camp Hilla, koji su se kao "psi rata" borili u najopasnijih ratnim područjima na svijetu, nalaze na popisu najtraženijih pedofila koju je objavio Centra za zaštitu i sprječavanje iskorištavanja djece.

Vrlo opasni, obojica su osuđeni pedofili koje se traži zbog toga što se nisu javili službi koja nadgleda kažnjenike za seksualne prijestupe.

Prema pisanju Daily Maila, još 1993. časopis Coventry Telegraph pisao je kako se Kenneth planirao vratiti u Hrvatsku nakon što ga je policija uhilila, ispitala i izbacila iz zemlje nekoliko dana ranije.

Kenneth je tada ispričao da se s još 23 plaćenika vraćao iz BiH u Zagreb nakon završene operacije kada su ih na kontrolnoj točki zaustavili specijalci. Uzeto im je oružje, a tajna policija ispitivala ih je dva dana, da bi im se na kraju sudilo zbog ilegalnog ulaska u zemlju za što su kažnjeni zabranom ulaska u Hrvatsku na pola godine.

To je bilo peti put da je skupina "Vojnici sudbine" ratovala na strani Hrvatske od početka rata, rekao je tada Kenneth Coventry Telegraphu istaknuvši da nije bio plaćenik nego "borac za slobodu".

Kako prenosi Daily Mail, njegov brat Tom također se u nekoliko navrata borio u redovima Hrvatske vojske, u sklopu organizacije nazvane Snage za brzo djelovanje.

Britanska policija vjeruje da su braća zajedno pobjegla iz zemlje i da se kriju negdje u Europi, navodi list.

Kenneth je osuđen 2005. godine zbog bludničenja nad dječakom mlađim od 16 godina, seksualnog napada na djevojčicu mlađu od 16 godina i još jednog bludničenja nad tinejdžerom.

Njegov brat Thomas osuđen je 1998. zbog seksualnog napada na djevojčicu mlađu od 14 godina, a zbog sličnih djela osuđen je i u Francuskoj, piše Daily Mail.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika