07.04.2011. / 11:39

Autor: Nacional.hr

Žena iz Gruzije tražila bakar pa prekinula internetsku vezu za cijelu Armeniju

Kako Gruzija dostavlja 90 posto interneta za Armeniju, ženina nenamjerna sabotaža je imala katastrofalne posljedice

Armenci su bez interneta ostali 5 satiArmenci su bez interneta ostali 5 satiŽena iz Gruzije kopala je po zemlji tražeći bakar da ga proda kao staro željezo, nedaleko od glavnog gruzijskog grada Tbilisia, slučajno je presjekla podzemni kabl i tako ostavila bez interneta cijelu Armeniju, prenosi Guardian.

Kako Gruzija osigurava 90 posto interneta za Armeniju, ženina nenamjerna sabotaža je imala katastrofalne posljedice, korisnici interneta u zemlji od 3,2 milijuna stanovnika su ostavljeni bez njega čak pet sati. I neki dijelovi Gruzije i Azerbejdžana su bili pogođeni ovom nezgodom.

Sedamdeset petogodišnja žena koja je uzrokovala prekid interneta nije imala pomagače, pod istragom je, a trenutno je puštena i prijeti joj kazna zatvora do 3 godine. Presječeni kabl je vlasništvo Gruzijske željezničke mreže i dobro je zaštićen, no moguće je da ga je kiša ili odronjavanje zemlje ostavilo nezaštićenog. Skupljanje bakra je uobičajen način zarade u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, neki čak koriste i traktore kako bi izvukli kablove iz zemlje.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika