08.04.2011. / 10:50

Autor: Hina , Nacional.hr

Studija: Žene kupuju praktične automobile, muškarci brze

"Studija je pokazala da žene puno više u obzir uzimaju cijenu i kupuju vozila s ekonomičnom potrošnjom goriva, dok su muškarci posve suprotni i kupuju automobile koji su ili veliki i robusni ili skupocjeni i brzi", navodi se u objašnjenju portala

IlustracijaIlustracijaMuškarci će pri kupnji automobila najprije birati one brze i robusne, a žene će najviše u obzir uzeti praktičnost, cijenu i potrošnju, navodi se u velikoj studiji objavljenoj u četvrtak.

Istraživanje je proveo specijalizirani američki automobilski internetski portal True.Car.com, analizirajući podatke o prodaji osam milijuna automobila u SAD-u prošle godine.

"Studija je pokazala da žene puno više u obzir uzimaju cijenu i kupuju vozila s ekonomičnom potrošnjom goriva, dok su muškarci posve suprotni i kupuju automobile koji su ili veliki i robusni ili skupocjeni i brzi", navodi se u objašnjenju portala.

Najprodavaniji "ženski" model u SAD-u prošle godine bila Volkswagenova Nova buba (60 posto kupaca žene), a slijede Nissan Rogue (56 posto) i Volkswagen Eos (55 posto). Postotak muškaraca najviši je bio pri kupnji Porschea 911 (88 posto), GMC Sierre (87 posto) i Chevrolet Corvette (86,5 posto).

Kada su u pitanju brendovi, žene su najviše kupovale Minije, Kie i Honde, a muškarci Ferrarije, Lotuse i Lamborghinije.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 08.04.11. 14:35

po tome sam ja žena


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika