08.04.2011. / 15:32

Autor: Nacional.hr

Urednik Poslovnog dnevnika u policiji zbog komentara na forumu

U Poslovnom ističu kako nisu sporni komentari novinara i urednika, već korisnika portala

Nekoliko komentara korisnika na forumu Poslovnog dnevnika o dionicama Ingre i Dalekovoda stajali su urednika Poslovnog dnevnika sat vremena u policijskoj postaji.

Kako piše Poslovni dnevnik, urednik je pozvan na informativni razgovor u Odjel gospodarskog kriminaliteta PU Zagrebačke čiji djelatnici provode kriminalistička istraživanja o napisima objavljenim na portalu Poslovnog.

Među ostalim, inspektor je od urednika Darka Markušića tražio da otkrije identitet korisnika koji ostavljaju komentare na forumu Poslovnog, a temeljem prijave Hanfe o navodnim ciljanim dezinformacijama o dionicama Ingre i Dalekovod.

U Poslovnom ističu kako nisu sporni komentari novinara i urednika, već korisnika portala. Također, dodaju kako je tijekom razgovora Markušić saznao da je pozvan kao građanin koji ima određenu ulogu u tvrtki i saznanja o slučaju.

Iako se u samoj policijskoj istrazi ne radi o istražnim radnjama protiv novinara ili urednika lista, u Poslovnom dnevniku pozivanje glavnog urednika na obavijesni razgovor smatraju neprimjerenim pritiskom na medije.

Poglavito zbog načina na koji je poziv uručen. Naime, Markušić je poziv primio na kućnu adresu u večernjim satima uz prijetnju da će, ne odazove li se pozivu, biti priveden.

Vezane vijesti

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Na istom tradicionalnom tržištu na kojem je Ingra sklopila lanjski visokovrijedan projekt, nisu željeli otkriti kojem, ugovorena je realizacija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika