09.04.2011. / 20:18

Autor: Hina

J. Kosor: Vjerujem da će sve poteškoće Sunčanog Hvara biti riješene

Premijerka Jadranka Kosor za današnjeg je boravka u Hvaru razgovarala s predstavnicima uprave Sunčanog Hvara, a novinarima je izjavila kako su je sugovornici izvijestili o dobro obavljenim pripremama tog poduzeća za predstojeću turističku sezonu te da se nije razgovaralo o detaljima u vezi imovinsko-pravnim odnosima u toj tvrtki.

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor za današnjeg je boravka u Hvaru razgovarala s predstavnicima uprave Sunčanog Hvara, a novinarima je izjavila kako su je sugovornici izvijestili o dobro obavljenim pripremama tog poduzeća za predstojeću turističku sezonu te da se nije razgovaralo o detaljima u vezi imovinsko-pravnim odnosima u toj tvrtki.

"Čula sam dobre najave o planovima za ovu turističku sezonu, te dobre informacije o tomu što se namjerava raditi u sljedećih godinu dana", rekla je Kosor.

Istaknula je kako je najvažnije da je pronađena "formula" za izlazak iz teškoća u Sunčanom Hvaru te da su za to zaslužni, dosadašnji Hrvatski fond za privatizaciju koji je prerastao u agenciju koja se bavi nekretninama.

„Sljedećih mjeseci rješavat ćemo korak po korak poteškoće u Sunčanom Hvaru i vjerujem da će svi problemi biti riješeni", kazala je.

Na upit je li na hrvatsku vladu bilo nekih pritisaka u vezi sa Sunčanim Hvarom, jer je nedavno predsjednik uprave Orco Property Group Jean Francois Ott zaprijetio međunarodnim skandalom a nakon čega je zavladala idila u odnosima s Orcom, premijerka Kosor je rekla kako je to pitanje za potpredsjednika vlade i ministra Petra Čobankovića koji se bavio rješavanjem poteškoća Sunčanog Hvara. Pri tom je istaknula kako osobno ima puno povjerenje u ministra Čobankovića koji, kazala je, kad se primi nekog posla, onda ga i riješi.

Na upit na temelju čega sada "cvjeta ljubav" između vlade i Orco Groupe jer se prošle godine govorilo o razlazu s Orcom, premijerka je odgovorila kako tu nije riječ o ljubavi nego o poslu.

"U poslu nema ljubavi i ima samo poslovnog interesa, a interes Hrvatske je da cvjeta turizam na Hvaru", rekla je Kosor.

Izvijestila je da je danas o stanju u Sunčanom Hvaru razgovarala i s hvarskim gradonačelnikom Pjerinom Bebićem, ali da Sunčani Hvar nije bila tema razgovora s biskupom hvarskim msgr. Slobodanom Štambukom, s kojim se također sastala. "Red je kad sam na Hvaru da se nakratko susretnem i s msgr. Štambukom", dodala je.

Na pitanje zašto je danas uručila priznanje "Prijatelj okoliša" u hotelu Amfora koji je dio tvrtke Sunčani Hvar, a u kojoj još nisu riješene poteškoće, premijerka Kosor je odgovorila kako na to "treba gledati da su ova priznanja dodijeljena na Hvaru".

Premijerka Kosor očekuje da ovogodišnja turisitčka sezona biti bolja nego 2010. i da bi "prema onome što je vlada napravila, kako se pripremila i koliko je truda i novaca uložila, sezona trebala biti odlična". Dodala je kako nam u vezi s turizmom i "neke druge okolnosti idu na ruku" te da je "najvažnija zadaća produžiti ovogodišnju sezonu".

Gradonačelnik Pjerino Bebić je novinarima izjavio kako je iznimno zadovoljan današnjim posjetom Hvaru premijerke Kosor. Istaknuo je kako bivši premijer Ivo Sanader nikada nije došao u Hvar razgovarati o poteškoćama Sunčanog Hvara kao što je to danas učinila premijerka Kosor.

"Gordijski čvor u Sunčanom Hvaru se počeo rješavati", dodao je Bebić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 10.04.11. 10:21

gradonacelnik zadovoljan....g. jos zadovoljnija. a gradani .......
Da nije zalosno bilo bi smijesno....iskreno mi je zao nasih novinara koji objavljuju ovakve bljuvotine....


registracija
26/11/09

CH2710, 10.04.11. 11:36

"Projujalo"... kakve to veze ima s novinarima..???

Oni samo pišu što im tvoja brošerica stavi pod nos.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika