11.04.2011. / 08:56

Autor: Hina

'Haag je radio dobre stvari', ali:

Zoran Milanović - Optužnica protiv Gotovine politička inkriminacija

Ustvrdivši kako je popis birača fikcija i falsifikat, Milanović je ocijenio da će vladajuća većina odlučiti što će biti s izbornim jedinicama

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je večeras u Dnevniku Nove TV kako mu je optužnica protiv generala Ante Gotovine potpuno neprihvatljiva i da je riječ o političkoj inkriminaciji.

Milanović je podsjetio da je zbog optužnice protiv generale Ante Gotovine još Ivica Račan, kao tadašnji premijer i jedini od hrvatskih političara, pisao glavnoj tužiteljici Haaškoga suda Carli del Ponte.

Napomenuo je da politička inkriminacija ne postoji u statutu Haaškoga suda pa tako, rekao je, general Gotovina ne može zato biti kriv. Zoran Milanović istaknuo je da se protiv takve političke optužnice treba boriti pravnim i političkim sredstvima.

Ocijenio je kako je Haaški sud napravio i dobre stvari jer je osudio mnoge ratne zločince.

Milanović je niječno odgovorio na pitanje hoće li za Hrvatsku biti opasno ako inkriminacija "zajednički zločinački pothvat" uđe u presudu hrvatskim generalima dodavši da ćemo "živjeti i raditi drukčije".

Istaknuo je kako se ne želi "prepucavati s premijerkom Kosor koja je izjavila da nije ništa rekao na sjednici Nacionalnog odbora". Napomenuo je da je sastanak Nacionalnog odbora zatvoren sastanak te da "nije u redu o tome govoriti" te dodao da se je informirao o tome što će premijerka govoriti na tome sastanku, a premijerku izjavu ocijenio je kao "ogovaranje".

Kad je pak riječ o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, Milanović je istaknuo da je pri tomu važnija Hrvatska vod Europe.

"Europa je jako važno sredstvo, ali je važnije da se konačno trgnemo iz ove letargije te da se počnu otvarati radna mjesta", rekao je Milanović dodavši kako ni EU nije rješenje ako "ne znate što ćete sami sa sobom".

Ustvrdivši kako je popis birača fikcija i falsifikat, Milanović je ocijenio da će vladajuća većina odlučiti što će biti s izbornim jedinicama.

Napomenuo je kako će se boriti u Hrvatskome saboru protiv prekrajanja izbornih jedinica te dodao da se u toj borbi SDP neće povlačiti iz Sabora niti će povlačiti drastične poteze.

"Čak i u takvim situacijama kada HDZ čini to što čini, treba poštovati institucije države", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
8/4/08

arisa, 11.04.11. 12:31

Zastita kriminalca.
Da li netko tko je cije zivot bio
(u legiji stranaca, ubijao po Džibutiju, Čadu, Zairu, Obali Slonovače, Gvatemali, Kolumbiji, Paragvaju i Gabon) kriminalac
(u Francuskoj tri puta osuđivan zbog pljačke iz 1981, 1993, osuđen je na dve godine zatvora za učešća u otmici i iznuđivanju, 1995. na 30 meseci, takođe zbog iznuđivanja)
je vredan hrvatskog ponosa. U to isto vrijeme imenovan je za glavnog inspektora Inspektorata HV.
Mozda je to ono s kim si takav si, ili cuva i on negdje dijamante.


registracija
7/1/11

djani, 11.04.11. 15:11

arisa,ti si muškog roda,ali svejedno,biraj riječi jer sazna se brzo tko si bude li potrebno


registracija
8/4/08

arisa, 12.04.11. 16:15

djani,
istina boli


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika