11.04.2011. / 15:10

Autor: Nacional.hr

Radovan Vlatković i Krzysztof Penderecki u Crvenoj oktavi Zagrebačke filharmonije

Penderecki i Vlatković zazvučat će i u "predsjedničkom tonu" izvedbom skladbe Epikurov vrt predsjednika Ive Josipovića

Radovan VlatkovićRadovan VlatkovićU petak 15. travnja u KD Vatroslava Lisinskog u u 19:30 sati hornist Radovan Vlatković nastupit će u Crvenoj oktavi zagrebačke filharmonije, a kao dirigent nastupit će i kultni poljski skladatelj Krzysztof Penderecki.

Koncert se održava u sklopu najvećeg festivala suvremene glazbe Muzičkog biennala Zagreb, na kojem će Vlatković predstaviti Koncert za rog poljskog skladatelja Krzysztofa Pendereckog, koji će ujedno i sam ravnati izvedbom.

Djelo schubertijanskog naslova "Zimsko putovanje" nastalo je 2008., a početkom svibnja te iste godine u Bremenu praizveo ga je upravo Vlatković uz Bremensku filharmoniju i skladatelja za dirigentskim pultom.

Maestro Penderecki otvorit će program u Crvenoj oktavi svojom energičnom i dramatičnom Sinfoniettom za gudače iz 1990.-92., a podsjetiti će nas i na jedno antologijsko ostvarenje hrvatske glazbene avangarde Turm - Musik, poznatog biennalca Branimira Sakača. Penderecki i Vlatković zazvučat će i u "predsjedničkom tonu" izvedbom skladbe Epikurov vrt predsjednika Ive Josipovića.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika