Objavljeno u Nacionalu br. 804, 2011-04-12

Autor: Plamenko Cvitić

SUMMIT SERIES

Primorac na svjetskom skupu novih političkih i gospodarskih lidera

DRAGAN PRIMORAC I SIR RICHARD BRANSON,
vlasnik više od 400 kompanija čija se imovina na Forbesovoj listi procjenjuje na više od 4 milijarde dolaraDRAGAN PRIMORAC I SIR RICHARD BRANSON, vlasnik više od 400 kompanija čija se imovina na Forbesovoj listi procjenjuje na više od 4 milijarde dolaraBivši hrvatski ministar znanosti Dragan Primorac prošlog je tjedna sudjelovao na Summitu Series, skupu novih svjetskih lidera koji je ove godine započeo u Miamiju, a nastavio se trodnevnim krstarenjem Bahamima. Cilj skupa je okupljati novu generaciju lidera koji će u političkom i gospodarskom segmentu biti nove snage i vizionari za razvoj Sjedinjenih Američkih Država i svijeta.

Organizatori su se ove godine pohvalili i podatkom da financijska vrijednost svih osoba na brodu premašuje 75 milijardi dolara, a skup je 8. travnja simbolično otvoren predavanjem Scotta Parazynskog, jedinog čovjeka na svijetu koji je osvojio svemir i Mount Everest: u sklopu misije NASA-e pet je puta boravio u svemiru, a nedugo nakon toga se i popeo na vrh Mount Everesta.

Među ovogodišnjim sudionicima skupa na kojem uglavnom dominiraju američki političari i gospodarstvenici našao se i Dragan Primorac, koji je za Nacional izjavio da mu je glavni cilj sudjelovanja na Summit Series uvjeriti neke od gospodarskih lidera da neke od svojih projekata ostvare u - Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Kontra Primorcu: Nisu Hrvati već Bosanci i Hercegovci starosjedioci na

Kontra Primorcu: Nisu Hrvati već Bosanci i Hercegovci starosjedioci na Balkanu

Nakon što je dr. Dragan Primorac iznio rezultate svog istraživanja prema kojima većina današnjih stanovnika Hrvatske ne vuče gensko podrijetlo od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika