12.04.2011. / 13:20

Autor: Nacional.hr

Odbačena tužba braće Winklevoss protiv osnivača Facebooka

Blizanci su od Zuckerberga 2008. dobili odštetu od 65 milijuna dolara, no sada tvrde da su dobili premalo novaca

Blizanci Winklevoss tvrde da je Zuckerberg stvorio Facebook na temelju ideje koju je dobio od njihBlizanci Winklevoss tvrde da je Zuckerberg stvorio Facebook na temelju ideje koju je dobio od njihAmerički federalni sudci su u ponedjeljak donijeli odluku da se Tyler i Cameron Winklevoss ne mogu povući iz nagodbe koja je postignuta 2008.u parnici, u kojoj su optužili Marka Zuckerberga da je za Facebook ukrao njihovu ideju, prenosi Breitbart.

Suci su izjavili da braća Winklevosses nisu prve stranke koje su na sudu od suparnika dobile što su tražile, ali su preko parnica tražili i ono što nisu uspjeli dobiti na tržištu. Blizanci su od Zuckerberga 2008. dobili odštetu od 65 milijuna dolara, no početkom ove godine su izjavili da im Zuckerberg nije rekao pravu istinu o vrijednosti Facebooka pa su ponovno htjeli otvoriti slučaj.

Blizanci Winklevoss tvrde da je Zuckerberg stvorio Facebook na temelju ideje koju je dobio od njih, jer su ga 2003. dok su sva trojica studirali na Harvardu, angažirali da za njih napravi servis sličan Facebooku. Zuckerberg to nikada nije napravio, već je 2004. stvorio Facebook.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika