12.04.2011. / 14:28

Autor: Nacional.hr

Lenovo predstavio nova računala za male i srednje poduzetnike

Prijenosnici su vrhunski poslovni alati koje odlikuju vrhunske performanse i integrirana grafika bazirana na nadolazećoj drugoj generaciji procesorske tehnologije Intel Core, Lenovo Enhanced Experience 2.0 za brzo pokretanje računala i čitavim nizom tehnologija za bežično povezivanje

Lenovo Thinkpad računalaLenovo Thinkpad računalaLenovo je na konferenciji za medije predstavio dva nova prijenosna računala namijenjena malim i srednjim poduzetnicima. Prijenosnici ThinkPad Edge E220s i E420s osim svojim performansama, nameću se kao poslovno računalo i dizajnom. Prijenosnici su vrhunski poslovni alati koje odlikuju vrhunske performanse i integrirana grafika bazirana na nadolazećoj drugoj generaciji procesorske tehnologije Intel Core, Lenovo Enhanced Experience 2.0 za brzo pokretanje računala i čitavim nizom tehnologija za bežično povezivanje. Također, prijenosnik je spreman i za zahtjevnu multimediju zahvaljujući Dolby Home Theatre zvuku i mogućnosti HD video konferencija.

„Način na koji zamišljamo dizajn računala i čitav doživljaj rada za računalom se mijenja," izjavio je regionalni marketing menadžer Lenova za Jugoistočnu Europu, Mladen Skuliber. „Novi vrhunski prijenosnici ThinkPad Edge pružaju korisniku tehnologiju koja je prilagođena pojedincu, lijepog dizajna i moćnih performansi, kako bi ostvarili poslovne ciljeve te kako bi omogućila više slobodnog vremena."

Elegantan i zanimljiv dizajn

Elegantni, suvremeni i čistih linija, 12.5-inčni Lenovo ThinkPad Edge E220S i 14-inčni ThinkPad E420s dizajnirani su da privuku poglede. Zadivljujuće tanak i lagan, ThinkPad E220s debljine je manje od jednog inča i težine manje od 1,5 kg što omogućava izuzetnu prenosivost, a neznatno veći ThinkPad E420s mjeri samo jedan inč i teži 1,8 kg.

Infinity zaslon prijenosnika Lenovo ThinkPad Edge E420s omogućuje kvalitetu slike jednake onoj na televizijskim prijemnicima. Tu je i suvremena tipkovnica ThinkPad koja je otporna na slučajna prolijevanja tekućine. Za male i srednje poduzetnike kojima je neophodno korištenje optičkih medija, ThinkPad Edge E420S nudi skriven i tanak DVD player/burner.

Work hard: hard-core performanse ispod poklopca

Jednaka pažnja posvećena je vrhunskoj tehnologiji ugrađenoj u računalo kao i elegantnoj vanjštini. Za pokretanje financijskih kao i različitih poslovnih aplikacija u isto vrijeme ali i zabavnog, multimedijskog sadržaja u slobodno vrijeme, prijenosnici ThinkPad Edge E220s i E420s nude čitavu lepezu druge generacije procesora Intel Core i3, i5 ili i7.

Pomoću Enhanced Experience 2.0, pokretanje prijenosnika ThinkPad Edge E420s smanjeno je za 30 posto na odabranim modelima s Rapid Drive tehnologijom. Rapid Drive koristi prednosti solid-state drivea (SSD) za veću brzinu pokretanja računala. Također, Lenovo je optimizirao preload, drivere i BIOS kako bi omogućio što brže pokretanje računala.

Prijenosnik je opremljen najnovijom tehnologijom bežične mogućnosti povezivanja: WiFi i izbornim mobilnim širokopojasnim pristupom Internetu, 4G/WiMAX.

Play Hard: nadilazeći poslovne potrebe

Kada je u pitanju slobodno vrijeme, prijenosnici ThinkPad Edge E220s i E420s nude vrhunski doživljaj zabave svojim Dolby Home Theatre zvukom. Prijenosnici su opremljeni poboljšanom tehnologijom Lenovo za video konferencije, uključujući i video kameru visoke rezolucije, bešumnu tipkovnicu kao i moćan mikrofon i zvučnike. Pomoću HDMI priključka mogu se pratiti prezentacije ili gledati filmovi jednako kvalitetno kao na velikom PC ekranu ili televizoru.

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika